Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ!!!

Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη στη χώρα μας στις 20 Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων μπαίνει και πάλι το θέμα των σχολείων και κυρίως η επανεξέταση των κριτηρίων βάσει των οποίων κλείνουν προληπτικά.
Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με την Εθνική Επιτροπή Πανδημίας της Νέας Γρίπης, «πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, η χώρα θα περιμένει τις τελικές αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τις εγχώριες επιστημονικές γνωματεύσεις».
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το βασικό πρόβλημα που εμποδίζει την έναρξη του εμβολιασμού είναι το μικρό απόθεμα εμβολίων που έχουν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες (το πολύ 200.000 δόσεις) το οποίο δεν επαρκεί ούτε καν για τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν προτεραιότητα, δηλαδή τους επαγγελματίες της Υγείας, τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, τις εγκύους, τους ανοσοκατεσταλμένους, που υπολογίζονται σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα.

Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η προετοιμασία για τον εμβολιασμό συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, η εκτίμηση της Επιτροπής είναι ότι για να αρχίσει ο εμβολιασμός θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες επιστημονικές γνωματεύσεις. Παράλληλα αυξάνεται η επιδημιολογική και κλινική επιτήρηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης, ενώ θα απλοποιηθούν οι οδηγίες προς τον πληθυσμό και τις ειδικές ομάδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικά για τα σχολεία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή των οδηγιών αυτών, καθώς αποτελούν ασπίδα προστασίας για τους μαθητές. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα επανεκτιμηθούν και τα κριτήρια βάσει των οποίων κλείνουν προληπτικά οι μαθητικές τάξεις, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η διασπορά της νέας γρίπης δεν είναι τόσο μεγάλη όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, όπως φάνηκε από τις αναλύσεις βιολογικού υλικού (επιχρίσματος) που είχε ληφθεί από μαθητές εκείνων των σχολείων που χτυπήθηκαν από τη νέα γρίπη, οι περίπου μισοί από αυτούς είχαν ύποπτα συμπτώματα εξαιτίας ρινοϊού (ευθύνεται για το κοινό κρυολόγημα) και όχι λόγω μόλυνσης από τον νέο ιό Α (Η1Ν1).

ΕΙΤΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΩΡΙΣ Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: