Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΩΝ...

Μελέτες, υψηλού επιπέδου, αμερικανών και κορεατών επιστημόνων, δείχνουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει σχέση μεταξύ της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και της εμφάνισης καρκίνου.
Κορεάτες και αμερικανοί ερευνητές, υπό τον δρα Σέουνγκ-Κουόν Μιούνγκ του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου της Νότιας Κορέας, διαπίστωσαν ότι οι έρευνες για τη σχέση κινητού-καρκίνου, οι οποίες συνολικά αφορούν πάνω από 37.000 ανθρώπους, εξάγουν αρκετά διαφορετικά συμπεράσματα, ανάλογα με το ποιος κάνει την έρευνα και ποια μεθοδολογία χρησιμοποιεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η χρήση κινητών και ασύρματων τηλεφώνων προκαλεί καρκίνο.

Σύμφωνα με τη νέα συγκριτική αξιολόγηση του ως τώρα ερευνητικού έργου πάνω στο επίμαχο ζήτημα, οκτώ μελέτες, που θεωρείται ότι ακολουθούν υψηλής ποιότητας ερευνητικές μεθόδους, διαπίστωσαν μια μικρή αύξηση στον κίνδυνο εμφάνισης καρκινικών όγκων λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου, σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν λίγο ή καθόλου το κινητό.

Επίσης βρέθηκε ένας αυξημένος κίνδυνος να εμφανιστούν καλοήθεις όγκοι (όχι κακοήθεις) σε άτομα που χρησιμοποιούν κινητό
για πάνω από μια δεκαετία.

Συνολικά, η νέα μετα-ανάλυση κρίνει ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει αρκετά ευρείες μελέτες για να διαφωτίσουν στο κατά πόσο η χρήση κινητών μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, γι' αυτό οι ερευνητές ζητούν να υπάρξουν νέες μεγαλύτερες μελέτες.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν στο "Journal of Clinical Oncology" (Περιοδικό Κλινικής Ογκολογίας).
Οι μέχρι τώρα επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο για το κατά πόσο τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, ιδίως στον εγκέφαλο, έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους στην ποιότητά τους. Μάλιστα, όσες δείχνουν ότι υπάρχει ελάχιστος ή μηδαμινός κίνδυνος, πιθανότατα χαρακτηρίζονται από κάποια μεροληψία.

Από την άλλη, οι μελέτες, οι οποίες κρίνονται ως χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με τις μεθόδους τους, διαπίστωσαν ότι οι χρήστες κινητών έχουν χαμηλότερο ρίσκο για καρκίνο σε σχέση με όσους σπάνια χρησιμοποιούν κινητό, ενώ κάποιες από αυτές τις μελέτες έχουν χρηματοδοτηθεί από τις βιομηχανίες κινητών.
Σημειώνεται ότι η χρήση κινητών και ασύρματων τηλεφώνων έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση κατά την τελευταία δεκαετία και εκτιμάται ότι πλέον υπάρχουν 4,6 δισεκατομμύρια συνδρομητές διεθνώς.

ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ROUTER ΚΑΙ ΤΟ WIFI ΣΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;
ΤΑ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΜΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009

3 σχόλια:

Βασίλης είπε...

Εγω να σου πω την αληθεια αυτα τα wifi & τα ασυρματα δυκτια ΠΟΤΕ μου δεν τα πηγα!

Δεν ξερω γιατι, αλλα κατι δεν μου καθεται καλα. ΔΕΝ μπορω ουτε δευτερολεπτο να ειμαι σε wifi ή οποιοδηποτε αλλο ασυρματο και να αισθανομαι ασφαλης.

Ένα το κρατούμενο...

Τωρα για το ψησιμο, εχεια πολυτο δικιο. καταρχην θα μπορουσαμε να πουμε οτι ολες οι νεες τεχνολογιες ουσιαστικα δεν ειναι δοκιμασμένες. εκτος κι αν πουμε οτι οι ανακαλύψεις έγιναν 100 χρόνια πριν, δοκιμάστηκαν καλα καλα και τώρα πλεον βγαινουν.

Δεν ειναι ετσι. η τεχνολογια ειναι μεν μπροστα αλλα οχι τοσο και οχι απο τοτε. μπορει σε 50 χρονια απο τωρα να βγει κατι αλλα ΤΟΤΕ θα ειναι δοκιμασμενο γιατι ΤΩΡΑ ξερουν πως να δοκιμαζουν κατι. 50 χρονια πριν... οχι!

Εγω λεω να αναπτυξουν καλα καλα τις οπτικες ίνες ή καποιο σύστημα ακομη ταχύτερο και να αφησουν wifi και μαλακίες. Μία γραμμή ethernet σε κάθε τραπεζάκι στην καφετέρια, καμουφλαρισμένο απο ειδικούς designers και θα έχουμε τα εγκεφαλικά μας κύταρα ΗΣΥΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή ο αποπάνω λίγο πολύ μας λέει οτι έχει πάρει τα βουνά...
μάλιστα...
πειραματόζωα είμαστε φίλε.
in vitro πειραματόζωα μάλιστα.
κι αν δεν χρησιμοποιείς εσύ ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιώ εγώ, ο γειτονάς σου. κι αν δεν χρησιμοποιείς κινητό τηλ, χρησιμοποιώ εγώ , και πάει λέγοντας...

Βασίλης είπε...

Φιλε μου, δεν τα πηρα τα βουνα ακομα. αλλα οπως λεγανε και καποιοι αρχαιοι, μονο στις σπηλιες θα μπορουμε να κρυφτουμε... και ειχαν δικιο. μονο εκει η ατμοσφαιρα ειναι καθαρη.

το ξερω οτι ειμαστε πειραματοζωα. και αυτο ειναι που με νευριαζει περισσοτερο. οτι το ξερουμε και δεν κανουμε κατι για αυτο.

υπαρχουν χιλιάδες τροποι ποιο ασφαλεις και "καθαροι" (μην πω πρασινοι χαχαχαχα) αντι για το wifi, ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχει τροπος να μην σαπιζουμε τα εγκεφαλικα μας κυταρα με τις καιρεες πανω απο τα κεφαλια μας.

ομως, δεν γινεται τιποτα. και το ξερεις οτι το προβλημα ξεκινα απο εμας και απο αυτους που εχουν ολα αυτα τα δολοφονικά κύματα...

Καθε δευτερολεπτο δεχομαστε κύματα απο Δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς, Δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς, ΧΙΛΙΑΔΕΣ δορυφορικούς σταθμους και 3 ή 4 νομιζω(;) ετερείες κινητής τηλεφωνίας.

Δηλαδή μεσα απο εμένα περνάει το κύμα με την φωνή του άλλου...

σκεψου δλδ...

βαλε και τα μαλακοwifi...

μπορει ο γειτονας να χρησιμοποιει αλλα εγω ΟΧΙ! ενας στους χιλιους; εστω... ειναι η αρχη...