Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2009

ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΚΡΩΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ....

Την έντονη αντίθεσή του στην αδειοδότηση ιδιωτικών κολεγίων εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο αναφέρει ότι η Ν.Δ έσπευσε να υλοποιήσει την «αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε» λίγο πριν φύγει από την εξουσία. Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι ως κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια άνοιξε το δρόμο για την είσοδο ιδιωτών στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.
"Η πράξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξίσωση και ισοπέδωση των πτυχίων των ΑΕΙ-ΤΕΙ με τα πιστοποιητικά των ιδιωτικών κολεγίων" τονίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας τη σκυτάλη της διακυβέρνησης, επιχειρεί με τις δηλώσεις για «αδιαφάνεια και σκοπιμότητα της ΝΔ» να συσκοτίσει την ουσία.

"Ότι η πολιτική του είναι εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και όχι μόνο έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει την οδηγία 36/05 και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και είναι αυτό που ως κυβέρνηση είχε ενσωματώσει τις προηγούμενες οδηγίες της ΕΕ (89/48, 92/51), οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για την είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης" σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει: "Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, τους σπουδαστές, την αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα, την εργατική λαϊκή οικογένεια, να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό, καμία πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα κοινό και δυναμικό μέτωπο πάλης στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία. Να παρεμποδιστεί και να αποτραπεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της Παιδείας. Να ορθωθεί αγωνιστική ανυπακοή στις ευρωενωσιακές οδηγίες στην εκπαίδευση".
Το ΚΚΕ, τέλος, καλεί για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για την ίδρυση δημόσιων επαγγελματικών σχολών μετά το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο.

Τη χορήγηση αδειών σε 33 κολέγια από το υπουργείο Παιδείας, μόλις 24 ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου καταγγέλλει ο ΣΥΝ.
Ο ΣΥΝ χαρακτηρίζει την απόφαση του απερχόμενου υπουργού Παιδείας ως "την τελική πράξη παράδοσης της παιδείας μας στην αγορά και στους σκοτεινούς επιχειρηματίες της, με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες" και σημειώνει ότι "είναι φανερό ότι έτσι ξεπληρώθηκαν τα τελευταία γραμμάτια αλλά και εξαγοράσθηκαν κάποιες χιλιάδες ψήφοι".

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ τονίζει ότι το γεγονός πως η πρακτική αυτή καταδικάζεται από το αντίστοιχο τμήμα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, δεν τους εφησυχάζει καθόλου ως προς την εκπαιδευτική πολιτική της νέας κυβέρνησης. "Δεν ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας, ήταν αυτές που εισήγαγαν και εφαρμόσανε τις πλέον σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές, λογικές και θεσμούς στη χώρα μας. Ούτε ξεχνάμε ότι στην πρόσφατη τηλεμαχία ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε και πάλι το «όραμα» του για ιδιωτικά πανεπιστήμια διαψεύδοντας ότι ποτέ ο ίδιος ή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πίστεψαν στον αγώνα κατά της κατάργησης του Άρθρου 16.", επισημαίνει ο ΣΥΝ και προειδοποιεί πως η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ "θα βρει αντιμέτωπες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς".

ΚΚΕ ΚΑI ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ;;;;
ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ;;;
ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;;;

ΜΑ ΚΑΛΑ...ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΦΕΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: