Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΑΠΟΔΕΣΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ...

Την αποδέσμευση του μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας που παραμένει για διάφορους λόγους αναξιοποίητο, με στόχο τη δημιουργία ταμείου πρόνοιας, πρότεινε στην πολιτεία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

"Μια σοβαρή συνερ­γασία Εκκλησίας και Πολιτείας στο θέμα της αξι­ο­ποί­η­σης της εκκλησιαστικής περιουσίας, με ειλικρίνεια, τιμιότητα, δια­φάνεια, συνέπεια και δεσμευτικές εγγυήσεις της Πολιτείας για την αξιοποίησή της, θα ήταν επωφελής και η ενδεδειγμένη μπροστά στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στην Ιερά Σύνοδο. "Στόχος της συνεργασίας αυτής θα τεθεί εξ αρχής όχι η μονομερής ωφέλεια του Οικονομικού Οργανισμού της Εκκλησίας, ούτε η αύξησις των εσόδων των ταμείων του Κράτους, αλλά η σύστασις του Ταμείου Εκκλησιαστικής Προνοίας. Σκοπός, η δημιουργία ε­νός δικτύου προνοιακών έργων με σύγχρονες προδιαγραφές, που λείπουν εμφανέστατα από την κοινωνία μας προς δια­κο­νίαν των συνανθρώπων μας", πρόσθεσε.

Όπως είπε, τα έξοδα των λειτουργικών αναγκών της Εκκλησίας είναι τεράστια και αυξάνονται μπροστά στις σύγχρονες απαιτήσεις. "Η έν­τι­μη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στο κεφάλαιο αυ­τό γεννά μία ελπίδα στην κοινωνία μας για καλύτερες μέρες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Ως παραδείγματα του προνοιακού έργου που επιτελεί η Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος ανέφερε την ανοι­κο­δό­μη­ση τριών κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, κέν­τρου φροντίδας πασχόντων από καρκίνο , κέντρου φρον­τί­δας αυτιστικών παιδιών σχολικής ηλικίας, κέντρου κοι­νω­νι­κής επανένταξης νέων που έχουν απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, κατασκηνώσεις νέων και ξενώνες.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι η μισθοδοσία των κληρικών από το Δημόσιο και τη λειτουργία των εκκλησιαστικών σχολών αποτελούν "ελάχιστη ανταπόδοση", για τις απαλλοτριώσεις, την αναίρεση συμφωνημένων αποφάσεων και τα λάθη του παρελθόντος. Παράλληλα, δήλωσε ότι η περιουσία της Εκκλησίας στάθηκε οικονομικός αιμοδότης του Έ­θνους, όποτε εκείνο αντιμετώπιζε περιπέτειες.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΟΣΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TI THA PI PAPADARIO RE PREZA ??? TI FASISTIKI NOOTROPIA EINAI AUTI ??? TI TSOUVALISMA KANIS STOUS IERIS KAI ME AUTON TON ORO PROSPATHIS NA TOUS MIOSIS KAI NA TOUS PROSVALIS, DID ESI TORA PERNIESE GIA PROODEUTIKO KAI DIMOKRATIKO BLOKS??? ELEOS.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πάγια η τακτική του να ισοπεδώνει (ειδικά)τους ιερείς επειδή το παίζει άθεος και προοδευτικός....αν κάνεις το ίδιο για άλλη ομάδα ανθρώπων που στηρίζει εκείνος θα αντιδράσει και θα αρχίσει τα επιχειρήματα...
Άλλο όμως το να έχεις τις απόψεις σου και τα πιστεύω σου σεβόμενος τους άλλους που έχουν αντίθετη γνώμη με σένα και άλλο να γίνεσαι όχλος απο μόνος σου λαο εμπαθής...