Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΕ ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΔΑ..Η ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΦΑ...


Σε μέγιστη γκάφα υπέπεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κατά την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους διοργανωτές των Χειμερινών Αγώνων του Βανκούβερ, το 2010. Η τιμωρημένη με διετή αποκλεισμό (μέχρι τον Αύγουστο 2010) Φανή Χαλκιά συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία προς την Ακρόπολη την Τετάρτη το βράδυ. Αμέσως, η εκπρόσωπος τύπου της ΔΟΕ, Εμανουέλ Μορό, χαρακτήρισε «ανάρμοστο» και «ασυγχώρητο» λάθος την απόφαση των Ελλήνων να βάλουν μια αθλήτρια που βρέθηκε “ντοπέ” στο Πεκίνο και εκδιώχθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό, να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος.

Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ακόμη ότι η επιλογή της Χαλκιά είναι αντίθετη με το πνεύμα, αν όχι και το γράμμα, του κανονισμού, αφού "η επιλογή των δρομέων στη λαμπαδηδρομία πρέπει να γίνεται με σεβασμό στην Ολυμπιακή Χάρτα και τις αρχές της, επομένως, άτομα από τα οποία έχει αφαιρεθεί η Ολυμπιακή διαπίστευση ή έχουν βρεθεί ένοχα για παραβάσεις σχετικές με το ντόπινγκ αποκλείονται".

Τη Φανή Χαλκιά πρότεινε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ως λαμπαδηδρόμο στην πορεία της Φλόγας προς τον Ιερό Βράχο. Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε σοβαρά, δεν πρόσεξε, δεν κοίταξε τη λίστα. Μια απλή ανάγνωση, ίσως ήταν αρκετή. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς μίλησε σε τρίτο πρόσωπο για λάθος, σε μια λιτή ανακοίνωση, που έγινε με σκοπό την υποβάθμιση του θέματος: «Η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αναφορικά με τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά στη Λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Βανκούβερ 2010», έκανε λάθος που αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να την συμπεριλάβει στη Λαμπαδηδρομία. Πάγια θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που τελούν υπό τιμωρία, να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε καμία αθλητική δραστηριότητα και εκδήλωση».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σημείωσε: "Λίγη σοβαρότητα σε τόσο σοβαρά θέματα δεν βλάπτει". Και πρόσθεσε πως "από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, δεν πρέπει να δίνουμε δικαιώματα".

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: