Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2009

ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΙΤΑΛΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ!!!

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει από χθες η δραστηριότητα στην Ελλάδα του Ιταλού συγγραφέα, γνωστού για τις αναρχικές του ιδέες Αλφρέντο Μπονάνο, 72 χρόνων, που συνελήφθη στα Τρίκαλα με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλη ληστεία τράπεζας.
Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη ο 46χρονος Ελληνας ομοϊδεάτης του Μπονάνο, Χρ. Σ., ο οποίος, κατά την αστυνομία, έχει αναπτύξει πλούσια δράση στο αναρχικό κίνημα εδώ και δεκαετίες.
Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής αναχώρησε χθες από την Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει τους δύο κρατούμενους και να συνεργαστεί με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, ώστε να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Αλλο ένα κλιμάκιο αναχώρησε επίσης χθες για τα Τρίκαλα από τη Θεσσαλονίκη.

Η ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στα Τρίκαλα έγινε προχθές το πρωί κάτω από τις εξής συνθήκες: ένα άτομο, οπλισμένο με πιστόλι και μεταμφιεσμένο με μουστάκι, περούκα, γυαλιά μυωπίας και τζόκεϊ, μπήκε στην τράπεζα και αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες απέσπασε 46.900 ευρώ.
Ο δράστης της ληστείας έφυγε πεζός από την τράπεζα και μπήκε στη συνέχεια σε ανεγειρόμενη οικοδομή κοντά στον τόπο της ληστείας, όπου έβγαλε τα είδη της μεταμφίεσης.
Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τη σκηνή αντιλήφθηκε ένα παιδί, το οποίο ενημέρωσε τους οικείους του και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία. Ο ληστής της τράπεζας διέφυγε στη συνέχεια με ιδιωτικό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν νοικιασμένο.

Η αστυνομία, όμως, είχε κινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα να στηθούν μπλόκα και ο ληστής της τράπεζας να συλληφθεί στην εθνική οδό Τρικάλων - Καλαμπάκας. Αρκετές ώρες μετά τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον γνωστό Ελληνα αναρχικό.
Οι πληροφορίες για το πώς εμπλέκεται ο Αλφρέντο Μπονάνο στη ληστεία ήταν χθες συγκεχυμένες. Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές Αρχές, ο 46χρονος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Βρέθηκε, όμως, πάνω του μια κάρτα ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο ξενοδοχείο βρέθηκε στο δωμάτιο ο 72χρονος Ιταλός και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, στο δωμάτιο βρέθηκαν τα χρήματα για τα οποία ο Μπονάνο ομολόγησε ότι ήταν η λεία της ληστείας, καθώς και το πιστόλι, με γεμιστήρα των 14 φυσιγγίων, ένα από τα οποία ήταν στη θαλάμη.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο όποιο διέμενε ο Ιταλός συγγραφέας, το είχε νοικιάσει ο 46χρονος Ελληνας χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα Χριστόπουλος.
Οπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, ο 72χρονος Ιταλός ήταν έξω από την τράπεζα όταν έγινε η ληστεία, παρέλαβε τα χρήματα και το όπλο από τον Ελληνα σύντροφό του και έφυγε από την περιοχή με ταξί.
Ο 46χρονος Χρ. Σ. είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές από τα μέσα της δεκαετίας του 80 για συμμετοχή στο αναρχικό κίνημα. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές το όνομά του είχε εμπλακεί σε διάφορες ενέργειες στη γειτονική χώρα, μεταξύ των οποίων και ληστείες.

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ Α. ΜΠΟΝΑΝΟ...
Γεννημένος το 1937, ο Αλφρέντο Μαρία Μπονάνο είναι ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς πρακτικούς και θεωρητικούς αναρχικούς τα τελευταία 30 χρόνια, με μεγάλη επιρροή κυρίως στο ρεύμα του εξεγερσιακού αναρχισμού. Η δράση του Μπονάνο στην Ιταλία τον έχει φέρει πολλές φορές αντιμέτωπο με το ιταλικό κράτος.
Συγκεκριμένα ο Μπονάνο είχε φυλακιστεί για 18 μήνες το 1977 μετά την έκδοση του θεωρητικού κειμένου του «Ενοπλη Χαρά», στο οποίο εξέφραζε την υποστήριξή του στις ένοπλες ενέργειες κατά του κράτους και του κεφαλαίου. Στις 19 Ιουνίου του 1997, δύο μήνες αργότερα από τη βομβιστική επίθεση στο Παλάτσο Μαρίνο του Μιλάνο, ο τότε 60χρονος αναρχικός είχε συλληφθεί από τις Αρχές.

Τον Φεβρουάριο του 2003 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για ένοπλη ληστεία και άλλα εγκλήματα, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 2.000 ευρώ. Οι κατηγορίες αυτές σχετίζονταν με τη «Δίκη Μαρίνι», κατά την οποία Ιταλοί αναρχικοί είχαν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα με «ιδεολογικό αρχηγό» τον Μπονάνο. Τελικά απελευθερώθηκε νωρίτερα από τα έξι χρόνια και τέθηκε σε κατ οίκον περιορισμό λόγω προβλημάτων υγείας.

ΜΠΡΑΒΟ...ΠΙΑΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΥΓΕ ΜΑΛΑΚΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: