Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΑΝΟ ΘΑ ΠΕΡΕΛΑΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

Με μαύρα πανό απέναντι από τους επισήμους, στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, προτίθενται να διαμαρτυρηθούν αύριο οι εργαζόμενοι στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας λόγω του χρέους που βαραίνει το ίδρυμα και το οποίο έχει ανέλθει στις 800.000 ευρώ. Εξαιτίας αυτού, δεν λειτουργούν δομές του ιδρύματος και δεν καταβάλλονται μισθοί.

Η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί συνολικά 360 άτομα με προβλήματα όρασης. Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων υπολειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο, καθώς τα παιδιά που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να έρθουν στη σχολή, δεν γίνονται τα μαθήματα δεξιοτήτων, όπως η αυτοεξυπηρέτηση στο σπίτι και η εκπαίδευση στην κίνηση με το λευκό μπαστούνι, και δεν λειτουργούν το τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, η φροντιστηριακή υποστήριξη μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Παράλληλα, στο οικοτροφείο εργάζεται μόνο μία επιμελήτρια ανά βάρδια, ενώ δεν λειτουργεί και η κουζίνα, με αποτέλεσμα οι 20 ενήλικοι που ζουν στο ίδρυμα να παραγγέλνουν φαγητό απ' έξω.

ΑΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ....Ή ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: