Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ;;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;;;

ΤΡΕΜΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗ,ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΛΙΟΣ.

Ουσιαστικός λόγος αντικατάστασης του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργου Παπαλιούδεν υπάρχει,γι΄ αυτό και κανένα όνομα δεν έχει ακουστεί προς το παρόν για αντικατάστασή του (η σύμβασή του λήγει στις αρχές Ιουνίου 2010).Ανέκαθεν ο Γ. Παπαλιός λειτουργούσε σαν να ήταν πρόσωπο της νυν κυβέρνησης.Προτίμησε να παρακάμψει την επετηρίδα για να υποστηρίξει νέους που δύσκολα θα χρηματοδοτούνταν: σκηνοθέτες όπως οΓιώργος Λάνθιμος,ο οποίος θριάμβευσε εφέτος στις Κάννες με τον «Κυνόδοντα», ο Γιώργος Νούσιας(«Το κακό 2»), αλλά και ο Φίλιππος Τσίτος,ο οποίος διακρίθηκε στο Λοκάρνο με την «Ακαδημία Πλάτωνος». Εχει μειώσει τα χρήματα των επιτροπών έγκρισης σεναρίων και τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΚ. Ωστόσο ο τελευταίος διοικητικός απολογισμός του ΕΚΚ καταψηφίστηκε από τα μέλη της γενικής συνέλευσης.

Νευραλγικό κινηματογραφικό πόστο είναι επίσης αυτό της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.Τη θέση κατέχει από το 2004 η Δέσποινα Μουζάκη. Κατά καιρούς για την ίδια θέση έχουν ακουστεί ονόματα όπως τουΔημήτρη Εϊπίδη(καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης), ο οποίος έχει αρνηθεί, αλλά και του διανομέαΓιώργου Τζιώτζιου.Εχει επίσης ακουστεί η επιστροφή του παλαιότερου διευθυντήΜισέλ Δημόπουλου.

ΦΕΤΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ,ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚ,ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΦΡΙΚΙ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ;;;ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΛΙΟ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: