Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2009

ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

Απαλλάχθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δάσκαλος που κατηγορούνταν ότι χτύπησε μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου.
Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που αντιμετώπιζε, σε πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, κηρύσσοντας ως απαράδεκτη την ποινική δίωξη, με δεδομένο ότι οι γονείς του ανήλικου εξαρχής είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου, στο οποίο ανέφερε το περιστατικό η μητέρα του παιδιού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δάσκαλος με την κατηγορία της πρόκλησης
επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Λαμβάνοντας υπόψη και το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που ανέφερε ότι τα τραύματα του παιδιού δεν ήταν «επικίνδυνα», το δικαστήριο μετέτρεψε το κατηγορητήριο και ελλείψει έγκλησης, κήρυξε την ποινική δίωξη ως απαράδεκτη.
Πάντως, απολογούμενος στο δικαστήριο, ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται. «Ο μαθητής έκανε θόρυβο. Τού έκανα παρατήρηση και κάνοντας μια πατρική κίνηση να τον επαναφέρω, αυτός χτύπησε μόνος του στο θρανίο», απολογήθηκε.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕ...ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ...

ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΜΕΣΑ, ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝΕ ΙΣΟΒΙΑ

ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΟΛΑΚΟΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ.

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

Υ/Ν ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ειχαμε φαει πολύ ξύλο απο το δασκαλό μας στη πρώτη δημοτικού , τελικά ένας πατέρας τον πλάκωσε στις μάπες και κατέληξε να γίνει μοναχός (ο δασκαλος)

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΕΖΑΤΒ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩ
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΘΩΩΝΕΙ.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ:
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ (ΑΚΟΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

έχει βουήξει ο τόπος από κακομαθημένα. μερικά από αυτά μας κυβερνάνε κιόλας... ο κάθε φλώρος τώρα φωνάζει τη μαμά του να κάνει ντα τον κάθε δάσκαλο. Όλα αυτά βέβαια εφόσον ο δάσκαλος δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα, αλλιώς καλά θα κάνει να καταλήξει μοναχός, όπως είπε και ο παραπάνω φίλος.

Ανώνυμος είπε...

τι λέτε ρε βλάκες; καμία μορφή βίας δε βγήκε απ'τον παράδεισο. Ούτε οι γονείς πρέπει να βαράνε. Υπάρχει ο διάλογος, το κήρυγμα, οι τιμωρίες. Εγώ ευτυχώς ποτέ δεν έφαγα ξύλο κ βγήκα μια χαρά άνθρωπος. Αυτά τα πιστεύανε το 1950 που ήταν κ πολλοί οι αγράμματοι. Δεν επιτρέπεται δάσκαλοι κ καθηγητές (μορφωμένοι άνθρωποι δηλαδή) να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους. Γι'αυτό υπάρχουν οι αποβολές. Πρόσφατη έρευνε έδειξε ότι τα παιδιά που τρώνε ξύλο αναπτύσσουν iq χαμηλότερο κατά 2,8 βαθμούς απ'ότι θα είχαν αν δεν έτρωγαν ξύλο. Ρε μπας κ έχετε φάει πολύ ξύλο μικρά;

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή κάποιοι καθηγητές είναι καθάρματα και δικαιοσύνη δεν υπάρχει καλό είναι ο κάθε γονέας να παίρνει το νόμο στα χέρια του, όπως αρχίζουν και κάνουν μερικοί τελευταία και να σπάνε στο ξύλο όποιο κάθαρμα καθηγητή σηκώσει χέρι σε μαθητή. Εάν κάποιο παιδί είναι ατίθασο σα παιδί υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να πάει στο σωστό δρόμο, εάν κάποιο παιδί χτυπάει συνέχια κάποια άλλα ύσυα παιδιά ( γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις ) για αυτό υπάρχει διευθυντής ( αν είναι σωστός ) για να βάζει μια τάξη. Για αυτό υπάρχουν και κάποιες τιμωρίες και αν δε συμορφώνεται με τίποτα κάποιο ατίθασο παιδί μετά απο συτάσεις, υπάρχει και η αλλαγή σχολικού περιβάλοντως στη τελική. Απο το καιρό της ταινίας ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ έχουν περάσει πολές δεκαετήες και έχουν αλλάξει πολά πράγματα και νόμοι.