Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ COSCO;;;;ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ;;;ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ!

Εισήγηση, επί της ουσίας, υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμένος Πειραιώς θα διατυπωθεί μεθαύριο, Παρασκευή, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί το επίμαχο θέμα. Κατά πληροφορίες, η σύμβουλος Επικρατείας, κ. Ευαγγελία Νίκα, εκτιμά ότι δεν είναι αντισυνταγματική η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης με νόμο και προτείνει την απόρριψη των προσφυγών της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ενωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, όπως και του δημάρχου Περάματος, κ. Ι. Γλύκα, οι οποίοι ζητούσαν ν' ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του λιμένος. Επιπλέον, κατά την εισηγήτρια, «η αίτηση των συνδικαλιστικών φορέων είναι εκπρόθεσμη».

Αντιθέτως, στην προσφυγή του δημάρχου προς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι παράνομη η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ για τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού με σκοπό την παραχώρηση των προβλητών (δύο και τρία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων) σε ιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμη ότι είναι παράνομη και η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους αναφέρουν ότι για τις δραστηριότητες που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον, όπως τα λιμάνια, το κράτος είναι υποχρεωμένο από το Σύνταγμα να διατηρεί τον πρωταρχικό ρόλο της εποπτείας. Με την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του λιμανιού του Πειραιά σε ιδιώτες, όπως επισημαίνουν, η συνταγματική αυτή διάταξη θα πάψει να υφίσταται.

Από την άλλη, η εισηγήτρια αναμένεται να θέσει και θέμα για το αν έχουν έννομο συμφέρον τα συνδικαλιστικά σωματεία να καταθέσουν προσφυγή, καθώς από την ιδιωτικοποίηση του λιμένα δεν επέρχονται μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων ούτε μεταβάλλονται οι ισχύοντες όροι απασχόλησής τους. Οσον αφορά την προσφυγή του κ. Γλύκα, θα προτείνει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ COSCO;;;
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;;
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ....

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΝ ΣΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΕΖΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΡΩΤΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ