Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ,ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ DNA Κ.Α

ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ
ΤΡΙΚΑΚΙΑ
ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ...ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ,Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ...
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ DNA,ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ Κ.Α...ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ...ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ TEST...ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

Σοβαρές αλλαγές στο σύνολο των νομοθετημάτων που το περασμένο καλοκαίρι έπληξαν καίρια ατομικά δικαιώματα σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Δικαιωμάτων, Χ. Καστανίδη, μέσα σε εύλογο διάστημα θα επανεξετασθούν οι νόμοι για την ποινικοποίηση της κουκούλας, τη λειτουργία των καμερών, τη συλλογή DNA, τα δικαιώματα των μεταναστών και αρκετές άστοχες ρυθμίσεις θα καταργηθούν.

Την ίδια στιγμή μείζον ζήτημα στην ομαλή λειτουργία των φυλακών προκαλεί η εφαρμογή διάταξης που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα της φυλακής να αντιτίθεται στη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους, παραπέποντας το θέμα στα δικαστικά συμβούλια.
Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει αναστάτωση σε όλες τις φυλακές της χώρας, καθώς πολλοί βαρυποινίτες που έπαιρναν μέχρι σήμερα κανονικά άδεια, τώρα τη στερούνται, χωρίς κάποια πειστική αιτιολογία.
Ο Χ. Καστανίδης θα συστήσει σύντομα επιτροπή νομικών με σκοπό την άρση των πολλαπλών αντινομιών του ποινικού και αστικού μας συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής φαίνεται ότι θα αντιμετωπισθούν και τα προβλήματα δυσαναλογίας μεταξύ πράξης και ποινής η οποία και προκαλεί την αυστηρότερη τιμωρία του ίδιου αδικήματος όταν γίνεται από «κουκουλοφόρους».
Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος, διά στόματος Ε. Βενιζέλου, είχε χαρακτηρίσει απατηλή την εντύπωση ότι οι επιβαρυντικές διατάξεις θα οδηγήσουν στη σύλληψη των άγνωστων κουκουλοφόρων.

Μία άλλη διάταξη που επίσης προκάλεσε αντιδράσεις και πιθανότατα θα καταργηθεί είναι η επαναφορά της αυτεπάγγελτης δίωξης της περιύβρισης αρχής που θεσπίσθηκε με τον ίδιο νόμο για τις κουκούλες. Θεωρείται δεδομένο ότι η διάταξη αυτή θα καταργηθεί, αφού σύσσωμοι οι νομικοί και ο ΔΣΑ την καταδίκασαν.
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένος επίσης να επαναξετάσει εξαρχής και να τροποποιήσει σε πολλά σημεία τους τους νόμους για την ελεύθερη λειτουργία των καμερών και την ανεξέλεγκτη συλλογή γενετικού υλικού.

Καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή θα παίξουν βεβαίως οι γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες με το ευρωπαικό νομικό κεκτημένο τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ολοι θυμούνται τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη, τον περασμένο Ιούλιο, όταν καλούσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις για την ελεύθερη λειτουργία των καμερών στους δημόσιους χώρους, επειδή παραβίαζαν τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι να αναμορφωθεί εξ ολοκλήρου το νομικό καθεστώς λειτουργίας των καμερών και δημιουργίας τράπεζας DNA στην ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχής.
Ετσι, δεν αποκλείεται οι κάμερες να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, όχι όμως σε 24ωρη βάση. Η καταγραφή ήχου και εικόνας να γίνεται με δικαστικές εγγυήσεις και το όλο σύστημα επιτήρησης να τεθεί κάτω από την άμεση εποπτεία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ακόμη, η υποχρεωτική λήψη DNA θα πρέπει στο εξής να γίνεται με έγκριση των δικαστικών αρχών και μόνο για σοβαρά εγκλήματα.

Υπό αναθεώρηση θα τεθεί επίσης και ολόκληρο το νομοθετικό δίκτυο προστασίας και αντιμετώπισης των μεταναστών. Οπως έλεγαν πηγές του υπουργείου, τα δικαιώματα των μεταναστών θα αντιμετωπισθούν με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Εκτιμάται ότι θα καταργηθούν διατάξεις που επιτρέπουν την άμεση διοικητική απέλαση αλλοδαπού μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...
ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ,ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;;;

ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ DNA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ...ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΑ

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

YES WE CAN