Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2009

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ FRANCE TELECOMS,ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ...

Κοινοβουλευτική έρευνα και διαρκή επίβλεψη από τις κρατικές υπηρεσίας Υγείας ζητούν για τους εργαζομένους στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό της «France Telecom» οι γιατροί εργασίας. Διά μέσου του συνδικάτου τους, οι γιατροί εργασίας καταγγέλλουν ότι οι συνάδελφοί τους που βρίσκονταν μέσα στην εταιρεία είχαν, από το 2007, με αλλεπάλληλες γραπτές τους παρεμβάσεις επισημάνει τόσο τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου εξαιτίας των δικτύων νέων τεχνολογιών αλλά και τον κίνδυνο αλλεπάλληλων νευρικών καταρρεύσεων των εργαζομένων εξαιτίας των συνθηκών και του ρυθμού εργασίας.

Οπως υποστηρίζουν, οι επισημάνσεις τους όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά μετά από έντονες πιέσεις της διεύθυνσης ο επικεφαλής γιατρός εργασίας στην εταιρεία υποχρεώθηκε σε παραίτηση λίγο πριν τις αρχές του 2008. Συμπληρώνουν, δε, ότι η διεύθυνση της εταιρείας παρεμπόδιζε σταθερά την προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τα συνδικάτα των εργαζομένων. Και όλα αυτά με την ανοχή της κυβέρνησης, η οποία, οψίμως, ρίχνει «κροκοδείλια δάκρυα» προφανώς μόνο για να κατευνάσει τη λαϊκή οργή για τις 24 αυτοκτονίες ενώ, την ίδια στιγμή, στηρίζει τις επιλογές της διεύθυνσης και φυσικά τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας που θυσιάζει τους εργαζομένους στο βωμό του κέρδους.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ...ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχόμαστε να μην δούμε παρόμοια περιστατικά και στον ΟΤΕ (και τις θυγατρικές του - βλέπε OTEplus = 900 ευρώ μεικτά για τους τεχνικούς, χωρίς επίδομα οδηγού με μονά συνεργεία κτλ κτλ) με τους μισθούς που παίρνουνε και την λειψανδρία που υπάρχει μετά και την δεύτερη εθελούσια που έγεινε πρίν λίγους μήνες.