Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2009

ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ SERVICE ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

Καθηλωμένα στο έδαφος βρίσκονται από τις 29 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα, τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής λόγω παντελούς έλλειψης τεχνικής υποστήριξης.Η σχετική σύμβαση με την «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου (η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης), με συνέπεια οι πιλότοι των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., να έχουν μπει σε διαδικασίες για «δέσιμο μακράς διαρκείας».

Το ζήτημα ήταν σε γνώση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς με έγγραφο που απέστειλε στις 5 Σεπτεμβρίου προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΕΜΕΑ) προειδοποιούσε για τον κίνδυνο, εάν δεν γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, τα ελικόπτερα της Αστυνομίας να παροπλιστούν λόγω αδυναμίας συντήρησης. Προτεινόταν μάλιστα η διεξαγωγή προφορικού μειοδοτικού διαγωνισμού με στόχο να ανατεθεί το έργο της συντήρησης σε ιδιωτική εταιρεία, έως ότου εξευρεθεί μονιμότερη λύση. Aποδέκτης της επιστολής ήταν ο Κλάδος Οικονομοτεχνικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας κ. Αρης Πανταζόπουλος στις 25 Σεπτεμβρίου ενημέρωσε τα αρχηγεία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής ότι στις 29 Σεπτεμβρίου θα διακοπτόταν η παροχή κάθε είδους υπηρεσίας, καθώς, μεταξύ άλλων, η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα όφειλε να εκκενώσει την τεχνική βάση του «Ελ. Βενιζέλος».

Σε νεότερη επιστολή του, το περασμένο Σάββατο, ο κ. Πανταζόπουλος ζητούσε από τους υπευθύνους του υπουργείου Εσωτερικών να παραλάβουν τα μητρώα των ελικοπτέρων και όσα ανταλλακτικά υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Πηγές από την ΥΕΜΕΑ επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει «παγώνει» την από αέρος παροχή συνδρομής στις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μια κρίσιμη περίοδο.

Το θέμα προκαλεί ανησυχία στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη σε τέτοιο βαθμό που ανώτατος αξιωματικός έχει ήδη έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τους επικεφαλής της εταιρείας «Olympic Air», προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα η νέα εταιρεία να παράσχει τεχνική υποστήριξη στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πάντως αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την υπογραφή νέας σύμβασης έχει οριστεί να ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου. Προβλέπουν ωστόσο ότι οι διαδικασίες δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, καθώς «το κόστος της νέας σύμβασης θα είναι μεγάλο και ως εκ τούτου η διαδικασία θα χρειαστεί να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο». Κατά συνέπεια θεωρείται πιθανότερο να αναζητηθεί προσωρινή λύση σε ιδιωτικές εταιρείες του χώρου.

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ...ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ...
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2009


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: