Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2009

13% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ.
ΤΟΣΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ECOFIN ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.
ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ.

Την «πόρτα» της αυστηρής επιτήρησης από την Ε.Ε. διαβαίνει σήμερα η ελληνική οικονομία μετά την αρνητική γνωμάτευση της Κομισιόν για την επιτυχία των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβε το προηγούμενο εξάμηνο. Η Επιτροπή αναφέρει προς το συμβούλιο Υπουργών (που θα επικυρώσει την γνωμάτευση τον Δεκέμβριο) ότι η Ελλάδα «δεν ανέλαβε αποτελεσματική δράση» για την μείωση του ελλείμματος, το οποίο υπολογίζεται πλέον στο 12,7% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Απριλίου τα κοινοτικά όργανα είχαν ζητήσει από την Ελλάδα να λάβει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα κυρίως από την πλευρά των δαπανών για την μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010. Με την έκθεση αυτή, η Ελλάδα ανάγεται σε «μαύρο πρόβατο» της Ε.Ε. Το αντίστοιχο πόρισμα για τα υπόλοιπα κράτη που εισήλθαν την ίδια ημέρα σε καθεστώς επιτήρησης (Γαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία) είναι θετικό, δηλαδή κρίθηκε ότι οι αποκλίσεις στο έλλειμμα είναι δικαιολογημένες από την κρίση και έτσι τους δίδεται παράταση ώστε να το περιορίσουν. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, δίδεται παράταση έως το 2013 για την Γαλλία και την Ισπανία, το 2014 για την Ιρλανδία και το οικονομικό έτος 2014 - 15 για τη Βρετανία.
"Πιστεύω ότι οι προθεσμίες που προτείνονται σήμερα είναι σκόπιμες και ρεαλιστικές", δήλωσε ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Χοακίν Αλμούνια

Αντιθέτως, τα έτη που θα έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα θα αποφασιστούν από το συμβούλιο των υπουργών τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, αφού υποβληθεί επίσημο αίτημα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα κατατεθεί προς έγκριση τον Ιανουάριο. Η παράταση, θα συνοδευτεί με την υπαγωγή της Ελλάδος στο άρθρο 104 παράγραφος 9 της Συνθήκης της ΕΕ, δηλαδή σε καθεστώς σκληρής επιτήρησης.
Η Ε.Ε. εκτιμά ότι οι υπουργοί θα μπορούν να ζητήσουν από την Ελλάδα να λάβει, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, μέτρα συγκεκριμένης απόδοσης για τη μείωση του ελλείμματος. Επίσης, η Ελλάδα θα υποχρεούται να υποβάλλει εκθέσεις προόδου (κάθε τρεις μήνες) για να εξετάζεται από τις Βρυξέλλες η προσπάθεια προσαρμογής που καταβάλλει.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
Για την Ελλάδα , η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν αναλήφθηκε αποτελεσματική δράση δεδομένου ότι η έντονη επιδείνωση την δημοσιονομικής κατάστασης το 2009 (-12,7% σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις, έναντι της δέσμευσης της προηγούμενης κυβέρνησης για -3,7%) οφείλεται κυρίως σε ανεπαρκή ανταπόκριση των ελληνικών αρχών. Όσον αφορά το σκέλος των δαπανών, από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2009 προκύπτουν μεγάλες υπερβάσεις δαπανών ( 2½ εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ ) το 2009, περισσότερο από το ήμισυ των οποίων οφείλεται σε υψηλότερες των προϋπολογισθεισών αμοιβές εργαζομένων και σε αυξημένες δαπάνες κεφαλαίου. Συνεπώς η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο να συμπεράνει ότι η Ελλάδα δεν ανέλαβε αποτελεσματική δράση σύμφωνα με το άρθρο 104 παράγραφος 8 της Συνθήκης.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ,ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ,
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ.
ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ...ΓΙΑ ΥΠΟΘΗΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

to γαμησες
αν πτοχευση ενα κρατος
τοτε επιβαρυνη λογο κοινου νομισματος
και τα υπολοιπα κρατοι

ειμαστε το βαριδι της ευρωπαικης ενωσεις.........