Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 35ΩΡΟΥ ΖΗΤΑ Η ΑΛΕΚΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ...

Την εφαρμογή του 35ωρου για όλους τους εργαζόμενους ζητά η γ.γ. του ΚΚΕ, με επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό.
Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρει ότι οι πολιτικές προώθησης των ελαστικών μορφών απασχόλησης οδήγησαν σε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους τομείς και στην αύξηση της ανεργίας. Παράλληλα, εκτιμά ότι οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν σήμερα λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ζητά την καθιέρωση του 35ωρου, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, καθώς και τη μονιμοποίηση των απασχολούμενων με προγράμματα Stage.

«Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει πίστωση χρόνου από τους κυρίους Τρισέ και Αλμούνια, είναι έτοιμη να θυσιάσει το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πίεση που άσκησαν οι Βρυξέλλες στον υπουργό Οικονομικών.
"Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες πιέσεις.", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι "τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα ομόλογα, ενώ όπου και να βρεθεί κανείς βλέπει αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι "αν υιοθετήσει τις πιέσεις για χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων και για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, τότε θα βρεθεί μπροστά σε μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη" και την κάλεσε να μην υιοθετήσει αυτές τις επιλογές.
"Δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση η συρρίκνωση της κοινωνικής συνοχής. Διέξοδο από την κρίση αποτελεί η προοπτική της ενίσχυσης της απασχόλησης και της διατήρησης και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.", επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΑΡΟYΣΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΦΟΣ ΣΟΒΑΡΟ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΟ ΕΚΤΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΘΑΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ.Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΟΜΩΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ,ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

+φωνω με το 35ωρο

ετσι δημιουργεις και νεες θεσεις εργασιας...