Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ,ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...
Η ΕΠΑΝΕΞΈΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΓΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΔΟΘΟΎΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ...

Ετοιμη να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας των κολεγίων που χορηγήθηκαν τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, φαίνεται πως είναι η υπουργός Παιδείας, που περιμένει το «πράσινο φως» από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να δρομολογήσει εκ νέου την αξιολόγηση των εκπαιδευτηρίων.

Από υπηρεσιακό έγγραφο που απεστάλη στις 13 Νοεμβρίου στον Σύνδεσμο Ελληνικών Κολεγίων, απαντητικό του αιτήματός του (04/11/09) για τη χορήγηση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης, συνάγεται πως, στο πλαίσιο προφανώς της ανασυγκρότησής της, προγραμματίζεται άμεσα η διεξαγωγή κτιριολογικών ελέγχων.
Με την επιστολή -υπογράφεται από την προϊσταμένη του Γραφείου Κολεγίων του υπουργείου- επισυνάπτοναι τα αντίγραφα των πρακτικών στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εκ παραλλήλου πληροφορούνται πως:
«Αναφορικά με τις εκθέσεις των κτιριολογικών ελέγχων σάς ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων πρόκειται να προβεί άμεσα σε δικούς της ελέγχους, όπως ορίζεται στην παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3696/2008. Οι προέλεγχοι που διενεργήθηκαν στα κτίρια των κολεγίων ήταν υποβοηθητικοί του έργου της Επιτροπής και δεν εξετάστηκαν από αυτή. Συνεπώς, αποτελούν εσωτερικά υπηρεσιακά έγγραφα και δεν έχουν ουδεμία ισχύ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των κολεγίων θα επιδιώξουν διευκρινίσεις στα ερωτήματα που προκαλεί το περιεχόμενο του εγγράφου, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές αποφάσεις, επιδιώκοντας άμεσα συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.
Εγείροντας αιτιάσεις διαφάνειας, αξιοκρατίας και νομιμότητας στην αδειοδότηση των 33 κολεγίων, ήδη από τη θέση της αρμόδιας τομεάρχου του ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της στο Μαρούσι δήλωνε πως οι άδειες λειτουργίας χορηγήθηκαν «χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς να εξεταστούν οι φάκελοι και χωρίς να πληρούνται οι όροι». Είχε προηγηθεί η, εκ των έσω, καταγραφή των «πειστηρίων» ότι επρόκειτο περί έωλης διαδικασίας αξιολόγησης -και ως προς το σκέλος της εξέτασης των αιτήσεων, κυρίως δε στο στάδιο της κατεπείγουσας επιτόπιας αυτοψίας εγκαταστάσεων και εξοπλισμού- εξυπηρετικής προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Σημειώνεται πως οι μέθοδοι διεκπεραίωσης της αξιολόγησης που εφαρμόστηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου των κολεγίων (ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου της στις αρχές Σεπτεμβρίου) προβλημάτισαν έως και τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ως προς την εγκυρότητα και τη νομιμότητα των σχετικών αποτελεσμάτων, καθώς εντοπίστηκαν προχειρότητες, μεσολάβησαν διαδοχικές παραιτήσεις μελών της, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις περιορισμένης σύνθεσης.
Εντός της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται να εκδοθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για την εγκυρότητα της ελεγκτικής διαδικασίας που απέδωσε την αδειοδότηση των «Εκπαιδευτηρίων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 1ης Οκτωβρίου) στην εκπνοή του χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η υπουργός Παιδείας αιτήθηκε την ετυμηγορία του οργάνου, στοχεύοντας σε νομική διασφάλιση που θα απεγκλωβίσει την πολιτική βούληση για την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των κολεγίων έναντι της εκπεφρασμένης πρόθεσης των ιδιοκτητών τους να εξαντλήσουν τα προσφερόμενα ένδικα μέσα.
Η ευχέρεια στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των κολεγίων διατίθεται εκ νόμου στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας - τη συγκεκριμένη διάταξη άλλωστε είχε επικαλεστεί ο Α. Σπηλιωτόπουλος, όταν η αποκάλυψη για την υπογραφή της αδειοδότησης στο «παρά πέντε» των εκλογών συγκέντρωσε καταιγισμό καταγγελιών από την πανεπιστημιακή κοινότητα, κόμματα και επιστημονικούς φορείς.
Η κ. Διαμαντοπούλου αναμένεται να ανακοινώσει τους χειρισμούς της κατά το επόμενο δεκαήμερο -όπως δήλωσε και σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Εκτός της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως συντελεστής των αποφάσεων προσδιορίζεται και η απάντηση των Βρυξελλών στο αίτημα της ελληνικής πλευράς περί αυστηροποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών (συζητείται στο Συμβούλιο της Ε.Ε. στις 25 Νοεμβρίου) που προβλέπονται στο πλαίσιο ενσωμάτωσης της κοινοτικής οδηγίας για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των κολεγίων. Προτείνεται η συγκρότηση πλαισίου αμοιβαίας συνεργασίας των αρχών πιστοποίησης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να επιτυγχάνεται η «πιστοποίηση της αυθεντικότητας του τίτλου» που αποδίδεται από τα συνεργαζόμενα με τα κολέγια πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ.
ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΤΛ...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΑΣΤΕΡ Η ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΣΚΕΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΦΟΥΚΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

πωπω τι χιούμορ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ Η ΤΟΥΣ ΞΥΣΑΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΚΑΝΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.
ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΙΚΑ ΟΙ ΚΟΛΕΓΙΑΡΧΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα οι ευρωπαικές αποφάσεις δεν ισχύουν μόνο όταν σου αρέσουν. Η ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπλοκάρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!