Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝ ΟΙ 9 ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ...

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 9 νεαροί που συνελήφθησαν χθες σε μικροεπεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τρεις από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.
Από τους άλλους έξι, ένας διώκεται για παράνομη οπλοφορία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε για απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένη περίπτωση απρόκλητης φθοράς αντικειμένου που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος (καταστροφή πεζοδρομίου) και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ενας εκ των πέντε, ο οποιος ειναι εγγονος του Μικη Θεοδωρακη, αντιμετωπίζει την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπει ο νόμος για δράστες αδικημάτων που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι συνελήφθη κάτω από το σπίτι του, τη στιγμή που είχε φορέσει το υφασμάτινο κάλυμμα πριν να βάλει το κράνος του, για να πάει με τη μηχανή του στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Ολοι οι νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, απ' όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τη δίκη τους.
Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και μαθητής του 5ου Λυκείου Εξαρχείων και προς συμπαράστασή του είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων φίλοι, συμμαθητές αλλά και καθηγητές του.
Ο εισαγγελέας άσκησε και ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις (εκρήξεις, εμπρησμούς κ.α.) κατά άγνωστων δραστών και διαβίβασε το μέρος αυτό της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
ΞΕΦΤΙΛΑ.


ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2009

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ, άμα όμως είχαν ανάμειξη στα επεισόδια δηλαδή τι να τους κάνουν ρε φίλε;
Εντάξει δεν λέω ότι μερικοί ίσως να την πάτησαν άδικα και να κατηγορούνται άδικα, ντάξει λάθη γίνονται πάντα σε τέτοιο είδους αστυνομικές επιχειρήσεις, αλλά δεν συλλαμβάνονται και πάντα έτσι ξεκάρφωτα άτομα, αυτό γνωρίζω εγώ.

Και τέλος, δεν μπορεί κάθε φορά να γίνεται μια τέτοια πορεία σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός και να έχουμε μερικούς να τα σπάνε και να τα καίνε, ε κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό, ξεφτιλίζεται ο κάθε έλληνας και άσε που γινόμαστε ρεζίλι παγκοσμίως.

Και μη νομίζεις, αρκετοί είναι οι αστυνομικοί που καταδικάζουν και κατακρίνουν την αστυνομική βία, όποια μορφή κι αν έχει.

Φίλε ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και το Δεκέμβρη.
Να υπάρξουν ωραίες πορείες και χωρίς επεισόδια, γιατί είναι ντροπή και άδικο κάποιοι να μαυρίζουν την εικόνα των πορείων και του κόσμου που απλά διαδηλώνει.

Ανώνυμος είπε...

blaka den yparxoun ωραιεσ πορειεσ

τη ειναι ρε μαλακα η πορειες για να ειναι ωραιεσ και ομορφεσ
γκομενεσ η αμαξια

η πορειεσ εξαρχησ εχουν σαν σκοπο να δειξουν την αντιθεση τουσ με το κρατουσ, κυβερνησει και ελιτ....

τη ωραιεσ πορειεσ και μαλακιες

Ανώνυμος είπε...

που είναι τα video που θα ωθούσαν σε παραίτηση τον Χρυσοχοίδη ρε απαράδεκτε?????????

Ανώνυμος είπε...

to paidi apo to 5o lykeio pigan na tou fortosoun katigories gia kakourgima(petres kai kardonia)telika gine plimelima!to paidi symmeteixe stin poreia alla episodeia den ekane kai den kanei!alla kapou prepei na ta fortodoun

Ανώνυμος είπε...

οι αναρχικοι εχουν τα πιο μπαζα γκομενες.

ολες κωλοχοντρες και ασχημες το παιζουν αναρχικες μπας και τις γαμησει κανεις απλυτος οταν δεν θα βλεπει καθαρα απο τους πολλους αλβανικους μπαφους.

χααχαχαχχα

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ TVXS.GR:
Αυτόπτης μάρτυρας της χθεσινής σύλληψης των 6 νεαρών στα Εξάρχεια, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα, Τετάρτη στο Εισαγγελέα, ο Στάθης Δρογώσης περιγράφει στο tvxs τη στιγμή της σύλληψης και τη βία εκ μέρους των αστυνομικών που τη συνόδευε. Ο κ. Δρογώσης έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των νεαρών.

Οι 6 από τους 9 συνολικά συλληφθέντες της χθεσινής βραδιάς, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνελήφθησαν στην οδό Σπ. Τρικούπη στα Εξάρχεια με την κατηγορία της συμμετοχής σε ομάδα που επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Μπουμπουλίνας.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής πορείας και τη διάλυση του κυρίως όγκου της, ομάδες διαδηλωτών κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν συνολικά 292 προσαγωγές και 9 συλλήψεις.

Ο κ. Δρογώσης, κάτοικος Εξαρχείων, είδε τη σύλληψη από το μπαλκόνι του σπιτιού του που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας επί της Σ. Τρικούπη. Όπως εξηγεί: «Από τον 5ο όροφο της Σπ. Τρικούπη και Δεληγιάννη, ακούμε κόσμο να περπατάει από κάτω και βγαίνουμε 3 άτομα στο μπαλκόνι. Βλέπουμε περίπου 100 νεαρά άτομα να περπατούν ειρηνικά, χωρίς να προχωρούν σε καμία βίαιη κίνηση, χωρίς μαντίλια, χωρίς τσάντες. Απλά επειδή υπήρχε διακοπή κυκλοφορίας περπατούσαν στο δρόμο. Δεν ήταν συγκροτημένοι, απλώς προχωρούσαν με φορά από την πλατεία Εξαρχείων προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ξαφνικά, ακούγονται σειρήνες και εμφανίζονται από τη Σπ. Τρικούπη και Αλεξάνδρας περίπου 40 μηχανάκια της Ομάδας ΔΕΛΤΑ με μεγάλη ταχύτητα και ορμούν πάνω στον κόσμο. Ο κόσμος διαλύεται και αρχίζει να τρέχει πανικοβλημένος προς τη Δεληγιάννη, την Πατησίων και την πλατεία. Ορισμένους από αυτούς, τους προσπερνούν οι μηχανές και τους κλείνουν.

Ακολουθεί χαμός. Οι άνδρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ βαράνε στο ψαχνό. Τους χτυπούσαν άσχημα. Με κλομπ, στο κεφάλι παντού. Παράλληλα, ορισμένοι που βρίσκονταν πάνω σε μηχανές, χτυπούσαν τον κόσμο εν κινήσει.

Ο κόσμος άκουσε τη φασαρία, βγήκε στα μπαλκόνια και άρχισε να φωνάζει. Τους έλεγε: σας έχουμε σε βίντεο, σας κρατάμε... Κάποιοι κάτοικοι προσπάθησαν να βοηθήσουν τα παιδιά, ανοίγοντας τις πόρτες των πολυκατοικιών για να μπουν μέσα. Κάπως έτσι ηρέμησαν λίγο.

Στη συνέχεια, αυτούς που έπιασαν τους έβαλαν σε δύο πιλοτές. Μετά από λίγη ώρα, κατέφτασαν στο σημείο και 2-3 διμοιρίες των ΜΑΤ. Αφού τους χτυπούσαν για 2-3 λεπτά, τους ακινητοποίησαν και τους φόρεσαν χειροπέδες. Έναν από αυτούς τον έσερναν κατάχαμα από τη μία πιλοτή στην άλλη. Το θέαμα ήταν αηδιαστικό.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, κανένας αστυνομικός δεν έβγαλε το κράνος, προφανώς για να μην αναγνωριστούν τα πρόσωπά τους.

Πλέον, άρχισε να μαζεύεται κόσμος στο δρόμο και άρχισε να φωνάζει να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει τις εισόδους των πολυκατοικιών και επί μισή ώρα ο κόσμος δεν είχε πρόσβαση στο σπίτι του. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στα παιδιά να κάνουν κουράγιο και στους αστυνομικούς να σταματήσουν να τους χτυπούν.

Στο τέλος, όταν ήρθε ένα βανάκι και πήρε τους συλληφθέντες, οι οποίοι ήταν σε κακή κατάσταση... -ένα παιδάκι μάλιστα είχε χτυπήσει πολύ γιατί τρέχοντας για να ξεφύγει, έπεσε πάνω σε μια κολόνα, και μετά κάτω, ενώ οι αστυνομικοί των βαρούσαν- οι αστυνομικοί είχαν κάτι μπουκάλια που έπαιρναν από κάτι σακούλες... φαινόταν πάρα πολύ ύποπτο και ο κόσμος άρχισε να τους φωνάζει. Προφανώς ήταν μια προσπάθεια να τους ενοχοποιήσουν. Αυτό το συμπέρασμα βγάλαμε οι περισσότεροι, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα».

Το πρωί της Τετάρτης, οι συνολικά 9 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της συμμετοχής σε επεισόδια και απείθεια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάμαι να σε έβρισα ανώνυμε 4:31, και δεν νομίζω να είπα κάτι άσχημο για τις πορείες.

Άντε μπράβο, δεν θα βρίζεις το κόσμο επείδη δεν σου αρέσουν οι απόψεις του.

Ξέρω γιατί είναι οι πορείες, αλλά μαλλόν κάποιος θέλει να φανεί εξυπνότερος από τους άλλους.
Το βρήκαμε τώρα, δεν προλάβαμε να πούμε τη γνώμη μας, μας βρίζουν και από πάνω.


Και στη τελική στο ΠΡΕΖΑ τα έλεγα όχι σε σένα.
Κοίτα τη πάρτη σου και άσε το κόσμο να εκφράζει όποιες γνώμες γουστάρει και αν σου αρέσουν καλώς, αν δεν σου αρέσουν δικό σου πρόβλημα, να συμβιβαστείς με αυτές τις απόψεις.

Εγώ νόμιζα οι αναρχικοί σέβονται τις γνώμες των άλλων και δεν αντιδρούν με ύβρεις και επιθετικότητα, αλλά μάλλον ψευτοαναρχικός είσαι, ένας ψευτοαντιεξουσιαστής που όταν κάτι δεν του αρέσει απαντάει με επιθετικότητα.