Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ...ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ;;;

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής που θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση των διαγωνισμών ανάθεσης των δημοσίων έργων.
Την πρόθεσή του αυτή ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, έκανε γνωστή στους εκπροσώπους των εργοληπτικών οργανώσεων ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ και ΣΑΤΕ, με τους οποίους συναντήθηκε χθες, παρουσία και του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη.

Η δημιουργία ενός είδους «ΑΣΕΠ» για τα δημόσια έργα, που θα ενεργεί με αδιάβλητες διαδικασίες, θεωρείται από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ως βασική προϋπόθεση για τη θωράκιση και την αξιοπιστία των διαγωνισμών.
Πριν τη θεσμοθέτηση της νέας αρχής, θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με τους τεχνικούς φορείς και με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη χθεσινή συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι των εργοληπτικών οργανώσεων συμφώνησαν με τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο.

Σήμερα ο κ. Ρέππας αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των οργανώσεων ΠΕΔΜΕΔΕ και ΣΤΕΑΤ.
Η παρατεταμένη υποβάθμιση του ρόλου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά τα πέντε τελευταία έτη, η πολυπλοκότητα διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων, η πολυνομία και οι καθυστερήσεις πληρωμής έργων, αποτελούν βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία της κατασκευαστικής δραστηριότητας, αναφέρει απόφαση της ΟΚΕ.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ;;
ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ;;;
ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ,ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ;;
ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ;;;

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ;;;
(Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!!!)

ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2009


ethnos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την υπογραφή "ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2009" γιατι την βαζεις;

οτι και καλα θα μεινει στην ιστορια το post σου; :P