Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΣΕΙΣ...

«Επτά πολιτικές παραινέσεις προς την Αριστερά» διατύπωσε την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σε εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη, με τον τίτλο «Η μεγάλη εποχή».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αριστερά αντιμετωπίζει κίνδυνο «κυρίως εντός των τειχών», «δεν την εκφράζουν οι φευγαλέες ατάκες δευτερολέπτων χωρίς ίχνη στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών» και οφείλει «να σαρώσει τις συνταγές για ρεαλισμό, εκσυγχρονισμό, ευρωπαϊσμό, που της επιβάλλουν το σαβουάρ βιβρ του συστήματος».

Ακολουθούν οι 7 «παραινέσεις» Αλαβάνου:

1. Η Αριστερά ως κομματικός σχηματισμός ή ακόμη κι ως πολιτική προσπάθεια δεν είναι παρά ένα μικρό κλάσμα ενός καθολικών διαστάσεων εγχειρήματος.
2. Ο κίνδυνος για την Αριστερά είναι κυρίως εντός των τειχών. Στη φάση της τελευταίας διακυβέρνησης της Δεξιάς στην Ελλάδα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δυνάμωνε αντί να τραυματίζεται από τον αμείλικτο ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος, τελικά, όμως, για εσωτερικούς λόγους χάνει τρεις μεγάλους στόχους. Την ακύρωση του δικομματισμού. Την αλλαγή των συσχετισμών στην ιστορική αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α). Την προσέγγιση της νεανικής πρωτοπορίας που προσχωρεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
3. Η Αριστερά δεν υποτάσσεται στην επίκληση της καθημερινότητας, δεν την εκφράζουν οι φευγαλέες ατάκες δευτερολέπτων χωρίς ίχνη στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών.
4. Η Αριστερά είναι απλή. Σήμερα το απλό αίτημα για «μέλη» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εμπλέκεται σε βυζαντινολογίες, σε περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις, σε σχέδιο Ανάν, σε μια αργκό ακατανόητη από την κοινωνία, σε κόλπα.

5. Για την Αριστερά η αντίσταση και η ανατροπή, η ρήξη, δεν είναι απλοί κανόνες. Είναι κυρίως κώδικες αξιών, κριτηρίων και νοηματοδοτήσεων. Το σύστημα θέλει τους νέους επιτυχημένους, life style, γιάπι, άνετους, επικοινωνιακούς, survivors, νικητές.
6. Η Αριστερά για να ζήσει πρέπει να ονειρεύεται. Να σαρώσει τις συνταγές για ρεαλισμό, εκσυγχρονισμό, ευρωπαϊσμό, που της επιβάλλουν το σαβουάρ βιβρ του συστήματος.
7. Αριστερά είναι η ιστορία σε εξέλιξη. Πάνω από τα αγόρια, κορίτσια του Δεκέμβρη με φτερά στην πλάτη υπερίπτανται οι παρέες της ΕΠΟΝ, οι εκδρομείς των Λαμπράκηδων, οι φοιτητές στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ...ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2009

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ.ΚΑΘΕ ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ ΝΕΟΣ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΡ.... ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να του υποσχέθηκαν πολύ καλό μερακάματο,καλύτερο από αυτό που παίρνει!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Αλαβάνος ξεχνάει προφανώς ότι η Αριστερά ποτέ δεν κυβέρνησε με εκλογές και δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες και ουδέποτε σεβάσθηκε. Ο κομμουνισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία στην Ρωσία με το Λενινιστικό πραξικόπημα του 1917, ανατρέποντας την δημοκρατική κυβέρνηση του Κερένσκυ. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες επικράτησε το 1945 με τις ερπύστριες του Κόκκινου Στρατού. Οι μεγάλες μορφές της Αριστεράς ακούν στα ονόματα του Στάλιν, του Μάο, του Τσαουσέσκου, του Εμβέρ Χότζα, του Πολ Ποτ και λοιπών «σοσιαλιστών ηγετών», οι οποίοι μετέτρεψαν τις χώρες τους σε απέραντα στρατόπεδα συγκεντρώσεως

Ανώνυμος είπε...

Το πώς πραγματικά είναι η αριστερά στην πράξη, το έχουν ζήσει οι κάτοικοι του πρώην ανατολικού μπλοκ, και βέβαια όχι το Πρέζα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥΧΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΟΥ λάος ,ΠΟΥ ΠΗΡΕ 3% Ο ΣΥΡΙΖΑ..ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΛΟΥΦΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΔΙΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΦΥΣΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ?
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΕΝΑ ΑΞΥΡΙΣΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ!!..

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΑΛΑΚΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΛΟΒΑΚΕΣ,ΤΣΕΧΕΣ,ΟΥΚΡΑΝΕΣ,ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΞΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.

admin είπε...

Ο Αλαβάνος μιλάει σωστά αλλά δεν αποδέχεται δικές του ευθύνες.
Το πρόβλημα δεν είναι η κριτική αλλά οι προτάσεις και η υλοποίησή τους.
Οργανωτικά δεν προχώρησε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν προχώρησε και πολιτικά.
Οι ανανεωτικοί του ΣΥΝ δηλωμένοι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ κάνανε ότι γουστάρανε με στόχο την διάλυσή του. Αν δεν ξεκαθαρίσει με αυτούς ο ΣΥΝ και τον κυβερνητισμό τους η εριστερά δεν έχει ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

1.21 βλεπω μαθαινεις καινουριες λεξουλες .Μπραβο καμαρι μου

Καραμπουζουκλήδες είπε...

Σε πείσμα όλων....