Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ;;;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας και δεν μπορεί να ζητάει από μια νέα κυβέρνηση, μόλις 50 ημερών, να απολογηθεί για τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Η επισήμανση αυτή που καταγράφεται ως μήνυμα προς την Κομισιόν για τη στάση που τήρησε την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου και διατυπώθηκε στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης (διήρκεσε 6 ώρες) του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ;;;
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ;;;
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ;;;
ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΤΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;;;
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 130 ΔΙΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ 210 ΔΙΣ;;;
ΟΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ;;;

ΒΛΑΜΕΝΕ...ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ...
ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ...

«Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7%. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι υπόλογη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ήδη από τον Ιούνιο η Κομισιόν γνώριζε πλήρως την πραγματικότητα για την οικονομία της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός, παρ΄ ότι όλοι ανέμεναν ότι θα χρησιμοποιούσε καταγγελτικό λόγο για την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους τραπεζικούς ομίλους που κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας το τελευταίο διάστημα- στον απόηχο και του «θέματος Προβόπουλου»-, προτίμησε να χαμηλώσει τους τόνους και να τονίσει απλώς ότι επιλογή της κυβέρνησής του είναι η ανάπτυξη με βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά χωρίς να πληρώνουν οι αδύναμοι την κρίση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μας νοιάζει να βελτιωθούν οι αριθμοί και τα μεγέθη αν, πάνω από όλα, δεν έχουμε βελτίωση στη ζωή των ανθρώπων. Για μας αυτό είναι που έχει σημασία».

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος με τον τρόπο αυτό φάνηκε να συντάσσεται με τη «γραμμή Παπακωνσταντίνου» για ήπια στάση απέναντι στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, επέκρινε πάντως τις τράπεζες οι οποίες, όπως είπε, «διεθνώς είναι υπόλογες για την κρίση. Μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν».

Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να είναι πλέον της άποψης ότι η χώρα μπορεί με τους κατάλληλους χειρισμούς διεθνώς να ξεπεράσει πολλούς σκοπέλους και στη φάση αυτή απέρριψε τις εισηγήσεις να ανοίξει πόλεμο είτε με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είτε με τις διεθνείς αγορές, χωρίς όμως, όπως αναφέρεται, αυτό να είναι και η πάγια πολιτική τακτική που θα ακολουθήσει και στη συνέχεια. «Είναι προφανές ότι η στάση μας, και του Πρωθυπουργού πρωτίστως, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και την πορεία των πραγμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή.

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: