Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε

«Αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιμείνει στην αρχική απόφασή του να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απ’ όλα τα δημόσια καταστήματα, νομίζω πως η χώρα μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφασή του. Αλλά η προσαρμογή αυτή, θα γίνει μονάχα μετά από συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη, σχετικά με το αίτημα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για αποκαθήλωση των χριστιανικών συμβόλων από τα κτίρια του Δημοσίου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Ροντούλης υποστήριξε πως, σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιμείνει στην αρχική του απόφαση, η Ελλάδα δεν υποχρεούται να συμμορφωθεί, διότι «οι αποφάσεις του δικαστηρίου δεν είναι αναγκαστικές για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.». Εξάλλου, «το ελληνικό κράτος δεν δημιουργήθηκε εν κενώ: Ο σταυρός είναι σύμβολο έθνους για μας», πρόσθεσε. «Ο εσταυρωμένος στέλνει ένα μήνυμα στον κόσμο, που το βλέπουν τα παιδιά μας μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Τον βλέπουν οι άνθρωποι που πηγαίνουν στα δικαστήρια. Είναι το μήνυμα του αλτρουισμού, της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ροντούλης.

"Υποθέτω πως αυτοί που σε καθεστώς δημοκρατίας υπερασπίζονται την ανάγκη της θρησκευτικής ανεξιθρησκίας, εάν ζούσαν σε ένα θεοκρατικό καθεστώς, δεν θα τολμούσαν να υποβάλουν τα ίδια αιτήματα - αλλ’ αυτό είναι, αν θέλετε, το υψηλό 'κόστος' και η υψηλή αρχή που κανοναρχεί τις δημοκρατίες και την Ευρώπη", σχολίασε από πλευράς του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καστανίδης, διαχώρισε τα εθνικά σύμβολα από τα θρησκευτικά και υπογράμμισε πως «οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην δικαιοδοσία του οποίου υπαγόμαστε, όπως το σύνολο της πολιτισμένης Ευρώπης, είναι εφαρμοστέες και στην Ελλάδα - και τα πρόστιμα και οι καταδίκες των χωρών, είναι τεράστιας σημασίας». «Ας εκδοθεί πρώτα η δευτεροβάθμια απόφαση του δικαστηρίου και μετά θα συζητήσουμε. Οι όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες πάντως, θα είναι μετά από συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και τα αρμόδια όργανά της» ανέφερε ο υπουργός.

ΚΙ'ΟΜΩΣ,ΕΝ ΕΤΕΙ 2009,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ,ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ,ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΊΑ...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι μαλακες ειμαστε ρε.

αντι να εχουμε παντου το κορανι πανω σε καθε θρανιο, να κανουμε ολοι περιτομη και να φοραμε μαντηλες και τουρμπανια καθομαστε και βαζουμε σταυρους στα σχολεια.

ειμαστε για τον πουτσο.

και αντι να προσκαλουμε ολα τα μουσουλμανικα και γενικοτερα αλλοδαπα αδερφια μας στην ελλαδα να ερθουν οσοι και οποτε θελουν και να κανουν εδω οτι γουσταρουν, καθομαστε και αντιδρουμε.

Ειμαστε ζωα και πισω σαν λαος.

μπραβο ρε πρεζακι, εσυ εισαι πολιτης του μελλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση, το ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν το σταυρό παντού, γιά να τους υπενθυμίσει ότι είναι Ορθόδοξοι ή/και σε τι πιστεύουν. ''Μακάριοι οι μή ιδόντες και πιστεύσαντες'', δεν είπε ο Ιησούς; Αν είσαι πραγματικά ένας καλός Χριστιανός, δεν θα ανησυχήσεις γιά την πίστη σου επειδή ένα σύμβολο δεν είναι πιά πάνω στον τοίχο. Μάλλον όμως μερικοί δεν είναι και τόσο σίγουροι...

Παπα - Ντεθάς είπε...

Χελλάς σημαίνει ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ρε ΜΑΔΕΡΦΑΚΕΡΣ!

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν αντεχει να ειναι Ελληνας τον πουλο! Οποιος δεν εχει σταυροκοπηθει μεχρι στιγμης, μαλλον δεν εχει δει τον χαρο με τα ματια του! Σαλομ αδελφια και καλο νεοεποχιτικο σκοταδισμο!

yannidakis είπε...

στο yannidakis live ειχε γινει προσφατα μια προσπαθεια http://yannidakis.spaces.live.com/blog/cns!2D4F10A6CF3CD222!22301.entry διαχωρισμου του εθνους με τη θρησκεια. Οι αποψεις του κοσμου εδειξαν πως η παραδοση μας συμβαδιζει με τη θρησκεια που αποτελει κομματι της.
Αν λοιπον αφαιρεσεις τη θρησκεια, αφαρεις κομματι της παραδοσης του τοπου :[

Village's News είπε...

Όλοι πήγαμε σχολείο και όλοι ξέρουμε πόσο σκληρό είναι να στιγματίζεσαι σαν παιδί, να απομακρύνεσαι από τα υπόλοιπα παιδιά και πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν τα παιδιά μεταξύ τους. Όταν κάποιος υποχρεούται να λείπει από το μάθημα των θρησκευτικών, από τον εκκλησιασμό αλλά και καθημερινά από την πρωινή προσευχή πόσο πολύ στιγματίζετε στην μαθητική κοινότητα. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός/ αυτή έχει διαφορετική θρησκεία και η διαρκής ενασχόληση στο σχολείο με τις θρησκείες απομακρύνει κάποια παιδιά, τους βάζει ταμπέλες, τα αναγκάζει να λείπουν από ομαδικές ενέργειες.

http://villagesnews.blogspot.com/2009/11/blog-post_3358.html

ntoutsis είπε...

Θελετε να απομακρυνθούν τα θρησκευτικά σύμβολα? Τοτε να απομακρυνθούν ΟΛΑ. Ακόμη και οι μαντήλες των μουσουλμάνων... Τι λέτε γιαυτό?

Ανώνυμος είπε...

Θου κύριε το στόματί μου…
Ήρθα μόνος μου δεν ήρθε το καλό μαζί μου
τριαντοχτώ περίπου χρόνια αξομολόγητος
βαπτισμένος με το ζόρι κι ασυγχώρητος
Από παιδί με πιάνανε στην εκκλησία στα πράσα
που φωτιά ήθελα να βάλω στου παπά τα ράσα.
Είχαμε σχέδιο για το παγκάρι του προφήτη Ηλία
να το σπάσουμε έξω απ’ το σχολειό να πάρουμε βιβλία.
Όμως, μας έπιασε η κουφάλα η παπαδιά
που έκλεβε πρόσφορα κρυφά μες στην ποδιά
και το κρυφόκανε με τον δεξιό τον ψάλτη
που εκείνος τα ‘χε και με τον καντηλανάφτη.
Εντάξει, εγώ ήμουνα απ’ άλλη ενορία,
στην εκκλησία μας δρούσε άλλη συμμορία
παιδεραστίας και υπέρ ανεγέρσεως του ναού
νταβατζιλίκι σ’ άλλο ένα σπίτι του θεού.
Τις μυροφόρες θυμάμαι πίσω απ ‘τα στασίδια
να προσεύχονται να βρέξει ο ουρανός (αρ..ια)
Μ’ αυτά και μ’ άλλα με πήρανε τα χρόνια
μέχρι που είδα παπά στο γάμο μου ρε σαν τα χιόνια
κι ευτυχώς που μου έδωσε τις ευλογίες του
χαλάλι τα λεφτά με τις υγείες του.
Κι αφού δεν έκανα ποτέ αίτηση αθανασίας
γουστάρω δήμευση περιουσίας της εκκλησίας.

Μη κρατάτε κακία όμως στο Θεό,
το μαγαζί έχει τρεχάματα είναι πολυεθνικό,
πού να γνωρίζει κι αυτός όλους τους συνεργάτες του
κι αυτός κοιτάει να διώξει το βάρος απ’ τις πλάτες του.
Άλλοι λαμόγια κι άλλοι στην προσευχή ως το βράδυ.
Άλλοι professionals ή στου Μεσαίωνα το σκοτάδι.
Καλά όλα αυτά, αλλά για τα μοναστήρια τους
αλλιώς θ’ ακούνε μια ζωή τα ασιχτήρια τους.
Δεν είναι ο λαός το παιδί για τα θελήματα
έχει τα ζόρια του μύρια προβλήματα
αν μας κυκλώσουν κι οι σκιές με τα μεγάλα μαύρα ράσα
άντε βγάλε από τα μάτια μας τα γράσα.
Και ας τελειώνουμε επιτέλους με τα τάματα
στο κεφάλι μας κρυμμένα όλα τα θαύματα
με τους σάπιους ούτε στιγμή απ’ τη ζωή μας
που μια την έχουμε να ‘ναι δική μας
όσο για το θέμα μου ας το διευθετήσουνε
έτσι για φόρο τιμής ας μ’ αφορίσουνε
κι όταν ψοφήσω μη με διαβάσουνε
οι φίλοι μου οι αριστεροί απ’ τη ζήλια τους να σκάσουνε.

Ω, μεγάλα μαύρα ράσα
Χρυσοί σταυροί και πετραχήλια
Ω, στα μάτια μας τα γράσα
και οι προσευχές στα χείλια.
Ω, μεγάλα μαύρα ράσα σας πληρώνουμε όλοι φέσι
Τον Ιούδα τον μπαγάσα τη δουλειά άφησε στη μέση.

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε ΟΛΑ να απομακρυνθούν κανένα σύμβολο πουθενά. Μόνο χωρίς θρησκείες και σύμβολα θα είμαστε ελεύθεροι κι ευτυχισμένοιο.

Όπως είχε πει και ο John Lennon:

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
AND NO RELIGION TOO
Imagine all the people
Living life in peace

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ Η ΜΕΤΑ.ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΦΙΛΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΠΕ Ο ΛΕΝΟΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ.

ntoutsis είπε...

Αυτό που είπε ο Lennon, είναι πλέον ο ύμνος της παγκοσμιοποίησης, αλλά που να το καταλάβετε μαριονέτες του Soros...

Ανώνυμος είπε...

Στον τον ανώνυμο που αναφέρθηκε στις μαντήλες..

Οι μαντήλες, όπως και οι σταυροί (οι μικροί που φοράμε στο λαιμό μας) είναι προσωπικά αντικείμενα του καθενός. Φυλαχτά, γιορτνάνια, κομποσχοίνια, μαντήλες..
Εάν καταργηθούν τα θρησκευτικά σύμβολα δεν σημαίνει ότι εγώ θα πάψω να φοράω το σταυρό μου..
Είναι προσωπικό μου αντικείμενο και πιστεύω σε αυτό.. Ο καθένας όμως πιστεύει σε κάτι διαφορετικό.. Δεν θα μου απαγορεύσει κανείς να φοράω Ο,ΤΙ με αντιπροσωπεύει (χωρίς φυσικά να προσβάλλω κάποιον).

Άλλο είναι τα σύβολα μια συγκεριμένης θρησκείας σε δημόσιους χώρους και άλλο πράγμα είναι τα προσωπικά αντικείμενα του καθενός που συμβολίζουν κάτι..

Ανώνυμος είπε...

4.43 "το' πε" μάθε ελληνικά πρώτα και μετά κάνε μου υποδείξεις.

ntoutsi δε ξέρω αν είναι ύμνος της παγκοσμιοποίησης πάντως δεν είμαι μαριονέτα κανενός απλά μου αρέσει η μουσική και αυτό το τραγούδι (οι στίχοι δλδ). Το πως το χρησιμοποιούν κάποιοι είναι θέμα των κληρονόμων του Lennon.