Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ...ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΙ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Ο ισπανικός νόμος για τις αμβλώσεις ξεπέρασε σήμερα το πρώτο του εμπόδιο για την έγκρισή του από το ισπανικό κοινοβούλιο.
Το Λαϊκό Κόμμα, κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, είχε καταθέσει τέσσερις προτάσεις με σκοπό να εμποδίσει την έγκριση του νομοσχεδίου για την άμβλωση. Και οι τέσσερις προτάσεις απορρίφθηκαν με 183 ψήφους κατά έναντι 162 υπέρ
και άνοιξαν το δρόμο για την έγκριση του νόμου.

Ο νόμος θα επιτρέπει την εκούσια διακοπή της κύησης ή αλλιώς άμβλωσης, έννοιας που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται στην ισπανική νομοθεσία, και θα επιτρέπει στις γυναίκες την έκτρωση για οποιονδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια των πρώτων 14 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο είναι αποτέλεσμα της νομοθεσίας που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιτρέπει τις δωρεάν αμβλώσεις για τις πρώτες 14 εβδομάδες της κύησης και την παράταση αυτής της περιόδου μέχρι και τις 22 εβδομάδες, αν υπάρχει "κίνδυνος για την υγεία της μητέρας" ή "σοβαρές ανωμαλίες στο έμβρυο". Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα επιτρέπεται και σε κοπέλες ηλικίας 16 ετών να προχωρούν σε άμβλωση χωρίς τη συναίνεση των γονέων τους.
Το νομοσχέδιο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας, που ασκεί ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή στην Ισπανία.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΤΡΩΣΗ = ΦΟΝΟΣ;;;
ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ...ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ;;;
ΑΚΡΩΣ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΘΕΜΑ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
26-11-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλάρα μου συμφωνώ σε αυτά που λες αλλά να γίνεται μόνο όταν τίθεται θέμα υγείας του εμβρύου ή της μητερας.
σε καμία άλλη περίπτωση..
και θα μου πεις τι πρέπει να γίνει?
να προσέχουν κατά τη διάρκεια της πράξης..
όχι γαμιόμαστε καλά καλά και μετά στ΄άρχίδια μας...
έτσι είναι ρε φίλε και το ξέρουμε όλοι μας...
προσοχή λοιπόν και να γνωρίζεται πως το 52% των γυναικών που το κάνουν αυτό μία φορά έχει πιθανότητες να κάνει παιδί αργότερα..
όταν αυτό γίνεται δύο φορες το ποσοστό υποδιπλασιάζεται...
να είστε καλά παίδες..
make sex not war αλλά προσεκτικά!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η νομιμοποίηση των εκτρώσεων είναι αριστερό προοδευτικό μέτρο, και ο έλεγχος των γεννήσεων σε αριθμό μη αύξησης του πληθυσμού της γης είναι φασιστικό.

Το δεύτερο είναι και οικολογικό μέτρο συναρτήσει της ζημιάς που προκαλεί ο άνθρωπος στον πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 8:55 ότι το πιό βασικό είναι η αντισύλληψη ώστε να μη χρειαστεί να φτάσει μιά γυναίκα στην έκτρωση. Επίσης, θα προσέθετα, η ενημέρωση, ώστε οι γυναίκες να μην βλέπουν την έκτρωση ως μέθοδο αντισύλληψης. Διαφωνώ όμως μαζί του γιά το ότι έκτρωση πρέπει να γίνεται μόνο όταν τίθεται θέμα υγείας. Εγώ πιστεύω ότι η έκτρωση πρέπει να είναι νόμιμη, ώστε αν κάποια γυναίκα αναγκαστεί να την επιλέξει, να έχει τη δυνατότητα να την κάνει σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο με όλες τις προδιαγραφές, και όχι όπου να'ναι, κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, από ένα μη ειδικευμένο άτομο.

Ανώνυμος είπε...

φυσικά πρέπει να παίρνουμε προφυλάξεις αλλά και οι προφυλάξεις έχουν κάποιο (μικρό) ποσοστό αποτυχίας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει με το σώμα του και τη ζωή του. Αν δεν θέλω να κάνω παιδί δε θα το κρατήσω με το ζόρι. Εκτός από θέμα υγείας της μητέρας και του εμβρύου μπορεί να είναι εγκυμοσύνη από βιασμό ή να έχουν ήδη 3-4 παιδιά και να μην θέλουν άλλο ή να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσουν 1 παιδί. Καλύτερα αγέννητο παρά σε ίδρυμα, στο δρόμο κλπ κλπ

yannidakis είπε...

ειναι οντως συνθετο το θεμα & ενω διαφωνω με την αμβλωση μπορω να κατανοησω μητερες που καταφευγουν εκει ΟΧΙ απο επιπολαιοτητα.
Ομως.. μια εκτρωση δεν αφαιρει καθε δικαιωμα απο μια ψυχη που μολις δημιουργηθηκε; Φανταζει λιγο φασιστικο αυτο :[