Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2009

ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ!!!

Αγωγή κακοδικίας σε βάρος ενός εισαγγελέα και τριών δικαστών υπέβαλαν στο Ειδικό Δικαστήριο δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών
από την Αστυνομία.

Στρέφονται εναντίον ενός προέδρου Εφετών και δύο εφετών, μελών του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, που εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα, καθώς επίσης και κατά ενός αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έκανε σχετική απαλλακτική πρόταση.

Το παραπάνω δικαστικό συμβούλιο κατόπιν της σχετικής πρότασης του τότε εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος προήχθη σε αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, απήλλαξε τους δύο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας για το αδίκημα «της παραβίασης όρων άρσης απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών». Οι δικαστές και ο εισαγγελέας έκριναν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής των αστυνομικών που διενεργούσαν προανάκριση και ότι η απομαγνητοφώνηση της επικοινωνίας μεταξύ δικηγόρων έγινε νομότυπα στο πλαίσιο συλλογής αποδεικτικού υλικού για το πλημμέλημα της «εκβίασης».

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά τις μηνύσεις και την προσφυγή των δικηγόρων Θεσσαλονίκης Σπύρου Αδαμίδη και Νίκου Γεωργιλά. Στην αγωγή του πρώτου δικηγόρου, υπέρ του οποίου παρενέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι:

- Η άρση του απορρήτου προβλέπεται μόνο για κακούργημα, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Συντάγματος, το οποίο κάνει λόγο «για ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα». Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η προσθήκη πλημμελήματος στον κατάλογο των εγκλημάτων, για τη διακρίβωση των οποίων επιτρέπεται η άρση του απορρήτου, λόγω της αντισυνταγματικότητας.
- Δεν υπήρξε η απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία στην επίδικη διάταξη καθώς και στο επίδικο βούλευμα, κατά παράβαση των διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εκ μέρους των εναγομένων.

Η αγωγή κακοδικίας αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου στην Αθήνα. Το δικαστήριο αποτελείται από τρεις δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δύο πανεπιστημιακούς καθηγητές Νομικής και δύο δικηγόρους.
Τα τηλέφωνα των εναγόντων τέθηκαν υπό παρακολούθηση για έναν μήνα, το 2007 μετά την καταγγελία ιδιώτη στον εισαγγελέα και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δύο δικηγόρων βρέθηκαν μέσα στη δικογραφία. Ο ένας από τους δύο ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπώντας πελάτη του επιχείρησε να συμβιβάσει αστική υπόθεση, εξωδίκως, ανάμεσα σε δικαστικό επιμελητή και ιδιώτη.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MPORIS NA MAS ENIMEROSIS NA MATOYME KE EMIS SE TI YPOTESI AFOROYSE I YPOKLOPI NARKOTIKA SOMATEPORIA TI NA ENIMEROTOYME KE EMIS GIA NA POYME TIN APOPSIMAS