Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ,ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ...

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Εντείνονται οι ασφυκτικές πιέσεις για την άμεση λήψη τολμηρών μέτρων για την επιβίωση της ελληνική οικονομίας, ενώ το κλίμα ανασφάλειας επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από τις πρόσφατες δηλώσεις Προβόπουλου, προκαλώντας νευρική κρίση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (έκλεισε με απώλειες της τάξης του 2,30%), αλλά και αμηχανία στην κυβέρνηση, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση αφήνοντας αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί και ότι "με 30 δισ. έλλειμμα και 300 δισ. χρέος δεν μπορούμε να πορευτούμε". "Η οικονομία δεν είναι μόνο υπό την επιτήρηση των διεθνών Οίκων, αλλά και της αγοράς από την οποία δανειζόμαστε", σημείωσε ο υπουργός.

Απαντώντας για το εάν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε ενημερώσει για το ύψος του ελλείμματος προεκλογικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο κ. Προβόπουλος είχε πει πως το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο και πήγαινε προς διψήφιο. "Ο καθένας έχει το ρόλο του και ο κ. Προβόπουλος τον εκτελεί μια χαρά", κατέληξε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση αποδέχεται την άποψη Προβόπουλου ότι τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο σημερινός πρωθυπουργός γνώριζαν προεκλογικά τον εκτροχιασμό της οικονομίας, τόνισε ότι "επιχειρείται να γίνει μια προσπάθεια επιμερισμού ευθυνών" και πως "αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού δεν μας βρίσκει σύμφωνους".
"Ακούγαμε τις εκτιμήσεις, δεν μπορούσαμε όμως να διανοηθούμε το μεγάλο εύρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Το βρήκαμε, το αποτυπώνουμε και το αντιμετωπίζουμε", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κληθείς να διευκρινίσει ποιοι είναι εκείνοι που κάνουν "προσπάθεια για συμψηφισμό" και εάν αυτό αποτελεί "μομφή" προς τον κ. Προβόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "αυτό είναι μομφή προς όποιον επιχειρεί να συμψηφίσει τις ευθύνες και είναι πολλοί αυτοί".

Ερωτηθείς εάν η ενημέρωση που είχε ο κ. Παπανδρέου πριν τις εκλογές ήταν για μονοψήφιο έλλειμμα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "η τελευταία ενημέρωση ήταν για μονοψήφιο, με μια τάση διψήφιου ποσοστού, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ποσοστό ελλείμματος που ξεπερνάει το 12,5%".
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον κ. Προβόπουλο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κάνει τη δουλειά του και η ελληνική κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της". "Την κάνει καλά;", ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να απαντήσει: "Η κυβέρνηση, ναι".

Σε φάση στενής παρακολούθησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να περάσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα, όπως εκτιμά μελέτης της Ντόιτσε Μπανκ.
Οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για οικονομική, αλλά και πολιτική αδυναμία της Ελλάδας, για μη βιώσιμη εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος και επιμένουν στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης του τραπεζικού κλάδου.
Η Ντόιτσε Μπανκ αναμένει ότι τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο η Κομισιόν θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες υποδείξεις προς την Ελλάδα και το Μάιο ή τον Ιούνιο αναμένεται να διαπιστωθεί εάν απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων.

ΠΡΕΖΑ TV
26-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: