Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ;;;

ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ...

Σε ριζικές ανατροπές στα σχολεία, στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προχωρά άμεσα η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.Αλλάζει εκ βάθρων ο νόμος-πλαίσιο, μελετάται η κατάργηση της «βάσης του 10» για ειδικές ομάδες σχολών και ξεκινά πιλοτικά το ολοήμερο λύκειο. Τα τρία μεγάλα εκπαιδευτικά μέτωπα που ανοίγουν, αναμένεται να αλλάξουν τα πάντα στην εκπαίδευση...και αυτο δεν ειναι απαραιτητα καλο!!!

Η κατάργηση του νόμου 3549/07, που έφτιαξε η Μαριέττα Γιαννάκου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, είναι στα άμεσα σχέδια της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου.

Ειδική επιτροπή του ΥΠΕΠΘ θα αναλάβει να μελετήσει το θέμα του βαθμολογικού ορίου στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στόχος θα είναι η κατάργηση της «βάσης του 10» για ορισμένο αριθμό σχολών, για τις οποίες ετησίως προσφέρονται χιλιάδες θέσεις, κι αυτές ουδέποτε καλύπτονται, ακριβώς λόγω της βάσης. Οι πιέσεις που ασκούνται στην υπουργό για να εφαρμοστεί η «κατάργηση του 10» στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου είναι πολλές. Ομως το πιθανότερο είναι μια τέτοια ρύθμιση να εφαρμοστεί στο πλαίσιο του νέου συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων, και όχι στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις του 2010. Εκείνο που σίγουρα θα ξεκινήσει την επόμενη σχολική χρονιά είναι το ολοήμερο λύκειο. Το ολοήμερο λύκειο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα έρθει να δώσει ένα πρώτο γερό πλήγμα στο φροντιστήριο.
(ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;;;ΠΩΣ;;;
ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ,ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΛΑΖΙΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.)


Ερχεται το ολοήμερο λύκειο. Την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του ολοήμερου σχολείου και στο λύκειο προγραμματίζει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το υπ. Παιδείας.
Πρόκειται για έναν πρωτοπόρο σχεδιασμό, που θέτει ως φιλόδοξο στόχο το χτύπημα... των φροντιστηρίων.
Οι μαθητές θα διδάσκονται σε απογευματινό ωράριο τα βασικά μαθήματα των κατευθύνσεών τους, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η χρεία των φροντιστηρίων. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πρώτα πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό λυκείων και η πορεία του, θα το καταστήσει ή όχι, άξιο να συνεχίσει.
Συνολικά προωθείται ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο αναλυτικών προγραμμάτων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Το ολοήμερο σχολείο γίνεται υποχρεωτικό κι αποκτά καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθείται από όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει από το 2010 - 2011, περίπου 2.000 πιλοτικά ολοήμερα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα επιλεγούν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Στόχος είναι τα «νέα» ολοήμερα σχολεία να λειτουργούν με μόνιμους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματικό ολοήμερο σχολείο.
Δείγμα του ότι το σημερινό ολοήμερο υπολειτουργεί, είναι το ότι το πρόγραμμά του αρχίζει εάν και όταν καλυφθούν όλες οι θέσεις από τους ωρομίσθιους.

Οπου αυτό δεν συμβαίνει, δεν υπάρχουν ολοήμερα.
Κι αυτό δυστυχώς είναι τα τελευταία χρόνια το σύνηθες, αφού τα κενά σε ωρομίσθιους ξεπερνούν κάθε χρόνο τα 7.500.
Το αληθινά ολοήμερο σχολείο θα είναι αυτό με το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διδάσκεται από μόνιμους εκπαιδευτικούς και θα είναι υποχρεωτική η παρακολούθησή του από τους μαθητές.
Το εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και από τον προϋπολογισμό.

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ...ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;;;

Πλήρης διοικητική και οικονομική ελευθερία
Ερχεται νέος νόμος πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ..
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ...

Στην κατάργηση του νόμου-πλαισίου 3549/07 προχωρά άμεσα η κυβέρνηση. Ο «νόμος Γιαννάκου» θα αντικατασταθεί από έναν νέο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, βασιζόμενο σε τρεις πυλώνες: Στην πλήρη αυτοτέλεια των ιδρυμάτων, στις Προγραμματικές συμφωνίες με την πολιτεία και στην Αξιολόγηση για το εάν αυτές τηρήθηκαν ή όχι σε ορισμένο χρόνο.
Δηλαδή η πολιτεία προσφέρει την οικονομική και ακαδημαϊκή αυτονομία, αλλά τα πανεπιστήμια θα έχουν χρέος να λογοδοτούν στην κοινωνία για τα χρήματα που παίρνουν. Αν δεν τηρούνται οι συμφωνίες, τότε τα ιδρύματα θα τιμωρούνται ακόμη και με περικοπές στους προϋπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ο νέος νόμος-πλαίσιο θα περιλαμβάνει τα εξής:

Αυτοδιοικούμενα πανεπιστήμια
Θα γίνει πράξη η περίφημη αυτοτέλεια των ΑΕΙ-ΤΕΙ, με την οικονομική, διοικητική και ακαδημαϊκή τους αυτονομία. Αυτός ο ασφυκτικός κλοιός του ΥΠΕΠΘ, πάνω στα ΑΕΙ, θα εκλείψει και τα ιδρύματα θα μπορούν να φροντίζουν μόνα τους για τη διασπορά και τη χρήση του προϋπολογισμού τους, τις προσλήψεις τους και τη διοίκησή τους.

Αξιολόγηση και κοινωνική λογοδοσία
Κάθε πανεπιστήμιο θα αξιολογείται με βάση τους στόχους που το ίδιο έχει δημοσιοποιήσει και έχει συμφωνήσει με την Πολιτεία.
Εάν αυτοί οι όροι στο τέλος της 4ετίας δεν έχουν πληρωθεί, τότε ενδέχεται να... κόβονται οι προϋπολογισμοί του επόμενου έτους.

Συμφωνίες
Τα ιδρύματα θα συμφωνούν με την Πολιτεία τα χρήματα που θα παίρνουν αλλά και τις υποχρεώσεις που θα έχουν έναντι της Πολιτείας. Ο προγραμματισμός των ιδρυμάτων θα είναι 4ετής, όπως και στον 3549, μόνο που τα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα δίνουν λόγο στο τέλος της 4ετίας για το πού πήγαν τα λεφτά που πήραν.
Στόχος είναι τα ιδρύματα να έχουν ισχυρή, ευέλικτη, δυναμική διοίκηση και να λειτουργούν με διαφανείς, δημόσια ελεγχόμενους οργανισμούς και εσωτερικούς κανονισμούς, με πολυετείς -αμοιβαία δεσμευτικές- προγραμματικές συμφωνίες με την πολιτεία όπου θα καθορίζονται οι δικοί τους στόχοι, η δική τους φυσιογνωμία, στρατηγική, δομή και λειτουργία.

Εκλεκτορικά Σώματα
Η διάταξη για τα 30μελή εκλεκτορικά κρίνεται δυσλειτουργική και ανέφικτη στην πράξη και ιδιαίτερα σε μεγάλες σχολές, όπως οι Ιατρικές, όπου τα 30 μέλη είναι πολλά.

Οι πανεπιστημιακοί προτείνουν τα εξής:

α) Ο αριθμός των μελών του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ να ανέρχεται σε 15 για τα Τμήματα που έχουν έως 100 μέλη ΔΕΠ και σε 21 για τα Τμήματα που έχουν άνω των 100, διατηρουμένου του ελαχίστου πλήθους στους 11 με το 1/3 εξ αυτών να είναι μέλη ΔΕΠ άλλων Τμημάτων ή άλλων πανεπιστημίων.

β) Τα εξωτερικά μέλη ΔΕΠ ενός εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ θα πρέπει να είναι του ιδίου γνωστικού αντικειμένου με αυτό της προκηρυχθείσας θέσης. Σε περίπτωση ανυπαρξίας επιλέγονται μέλη ΔΕΠ του πλησιέστερου γνωστικού αντικειμένου.

Συμμετοχή των φοιτητών στα εκλεκτορικά
Προτείνεται οι φοιτητές να συμμετέχουν ανάλογα με το ποσοστό αυτών που προσέρχονται στην ψηφοφορία και όχι όπως τώρα που, πάνε-δεν πάνε, έχουν κατοχυρωμένο το 40%.
Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, το να παραμένει αμετάβλητο το 40% ανεξαρτήτως της συμμετοχής, είναι αντιδεοντολογικό και παραβαίνει την αρχή της ισότητας της ψήφου. Οι ίδιοι προτείνουν κάθε κατηγορία εκλεκτόρων να συμμετέχει στο αποτέλεσμα ανάλογα με το ποσοστό προσέλευσης στη διαδικασία.

Συγγράμματα...
Η ρύθμιση του πολλαπλού συγγράμματος θα παραμείνει, μόνο που θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές που θα κάνουν πιο πρακτική και εύκολη για τους φοιτητές και τα ιδρύματα τη διαδικασία. Το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας και διανομής συγγραμμάτων να επεκτείνεται και στα επιπλέον μαθήματα που επέλεξαν και εξετάστηκαν οι φοιτητές, εφόσον υπολογίζονται για τη λήψη του πτυχίου τους σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών του κάθε Τμήματος.
Οι εκδοτικοί οίκοι να ορίζουν χώρους διανομής των συγγραμμάτων στις έδρες των πανεπιστημίων και τα διανεμόμενα συγγράμματα να καθορίζονται από τον αριθμό των μαθημάτων, στα οποία εγγράφεται για πρώτη φορά ο φοιτητής.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ...ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
1-11-2009


ethnos

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ

ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Προτού κάνετε χρήση ταξί, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Χιλιομετρική αποζημίωση:
-Για τα ταξί όλης της χώρας 0,48 ευρώ βάσει του τιμολογίου 1 (μονή ταρίφα) και 0,84 ευρώ βάσει του τιμολογίου 2 (διπλή ταρίφα). Επίσης 1,05 ευρώ για το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας).
-Για τα ταξί όλης της χώρας 0,48 ευρώ, για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής, αν ο επιβάτης πρόκειται να επιστρέψει στον τόπο μίσθωσης του αυτοκινήτου (μονή ταρίφα) και 0,84 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής αν ο επιβάτης δεν επιστρέψει στον τόπο μίσθωσης (διπλή ταρίφα).


Άλλες πρόσθετες αποζημιώσεις:
-αναμονή: για κάθε μία ώρα αναμονής 9,60 ευρώ.
-μεταφορά αποσκευών επιβατών: για κάθε μία αποσκευή των επιβατών που έχει βάρος μεγαλύτερο από 10 κιλά 0,35 ευρώ.


Νυχτερινή αποζημίωση: 0,84 ευρώ εφαρμογή τιμολογίου 2 (διπλή ταρίφα), από ώρα 24:00-05:00.


Πρόσθετες χρεώσεις σταθμών:
-Για κάθε μίσθωση που γίνεται από σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και λιμάνια 0,95 ευρώ.
-Για κάθε μίσθωση που γίνεται από και προς αεροδρόμια Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» 3,40 ευρώ, Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» 2,80 ευρώ, υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας 2,30 ευρώ
-Πρόσθετο δικαίωμα ραδιοταξί: απλή κλήση 1,70 ευρώ - προκαθορισμένος χρόνος (ραντεβού) 3-5 ευρώ ανάλογα με την επιχείρηση ραδιοταξί.


Ελάχιστη αποζημίωση για κάθε διαδρομή: για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 2,80 ευρώ, για την υπόλοιπη Ελλάδα 3,00 ευρώ.

Charge per km
For taxis throughout the country :  0.36 (Tariff 1) and  0.68 (Tariff 2). Also  1.05 for initial charge (flagdown rate).
For rural taxis throughout the country :  0.28 per km if the passenger is to return to the point of hire (Return trip Tariff 1) and  0.56 per km in case he does not return to the point of hire (Single trip Tariff 2)
* Other surcharges:

Waiting time per hour:  9.60
Passengers' luggage:  0.35 for every piece of luggage weighing over 10 kg
* Late night surcharge:  0.68 Tariff 2, applying from 24:00 - 05: 00 hrs

* Surcharges from airport, ferry, railway or intercity coach terminals

From railway, port and intercity coach terminals:  0.95
From/to “ Eleftherios Venizelos” Athens International Airport  3.40, “ Macedonia ” Thessaloniki Airport :  2.80 and other airports  2.30.
Radio taxi extra charge:  1.70 (simple call),  2.80 (appointed time & place).
* Minimum charge:  2.80 for Athens and Piraeus,  3.00 for the rest of the country

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ....ΦΤΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

malista..mia apo ta idia...anti na koitaksoun na katharisoun ta panepistimia kai na dosoun SE AFTA ta kritiria eisagoghs sthn kathe sxolh tha kanoun neou tupou "frontistiria"
to oti oi mathites vgainoun koufia kefalia apo ta sxoleia kai oti den pane na spoudasoune suneidhtopoihmena alla sa ta provata leei kati se kanenan?

Ανώνυμος είπε...

MΑΛΑΚΑ ΠΡΕΖΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΖΟΝΙ; ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΧΑΜΟΥΡΗ

Ανώνυμος είπε...

ti amorfotoi pou einai oi fasistes re gmt

Ανώνυμος είπε...

pw pw agamia file fasista!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πρέζα απόλαυσες τον έρωτα που σου έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση;

Άντε, σιγά μη σκοτιστούμε για τους μαθητές. Κάθονται όλη μέρα με το κινητό και το κομπολόι και ζητάνε κι απο πάνω.