Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΑΘΑ!!!

Στην προσαρμογή του προϋπολογισμού του 2010 στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πρόσθετες περικοπές δαπανών, αρχής γενομένης από τους υψηλούς μισθούς στο Δημόσιο, και με φορολογικά βάρη για όλους προχωρεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μετά το μπαράζ συστάσεων από τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφούρτη.

Ο υπουργός θα φέρει σήμερα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο το τελικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού, με τον οποίο επιχειρείται το έλλειμμα να περιοριστεί κοντά στο 9% του ΑΕΠ το 2010, προσπάθεια που θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

1 Στη γενική αύξηση της φορολογίας, δηλαδή των άμεσων φόρων στα υψηλά εισοδήματα, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και στην αύξηση των έμμεσων φόρων (καύσιμα, ποτά και τσιγάρα).
2 Στη γενικευμένη προσπάθεια περικοπής δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών του Δημοσίου.
3 Στην εξοικονόμηση πόρων από τις αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο ασφαλιστικό σύστημα, που θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για τη συγκράτηση τόσο των δαπανών συνταξιοδότησης όσο και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι ευρωπαίοι εταίροι εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού συνεχίζουν το ασφυκτικό «πρέσινγκ» προς την κυβέρνηση. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) συνεχίζει στην Αθήνα τον έλεγχο των στοιχείων για το 2008 και των προβλέψεων για το 2009, ενώ χθες και πάλι ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ μιλώντας στον «Μonde» άφησε αιχμές για τη χώρα μας λέγοντας ότι «μερικές χώρες βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στο να χάσουν την αξιοπιστία τους».

Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού ο κ. Παπακωνσταντίνου προχωρεί, όπως λένε οι πληροφορίες, σε «ρεαλιστικές περικοπές δαπανών» και σε μέτρα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με στόχο την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί, οδοντίατροι, δικηγόροι, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αρχιτέκτονες, μηχανικοί) στη φορολογική κλίμακα η οποία θα αλλάξει. Ο στόχος είναι η φορολογική βάση να διευρυνθεί και σε συνδυασμό με τον έλεγχο απόδοσης των φόρων (τεκμήρια και πόθεν έσχες) να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση των εσόδων κατά 9% ή 4,5 δισ. ευρώ το 2010, που θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την οικονομία. Παρά ταύτα, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα παραμείνει πάνω από το 9% του ΑΕΠ καθώς οι προβλέψεις είναι ότι η ελληνική οικονομία στην καλύτερη περίπτωση θα βρίσκεται σε στασιμότητα. Στόχος είναι το 2010 η δημοσιονομική προσαρμογή να κυμανθεί μεταξύ 3 και 4 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ,ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΑΘΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΥΣΙΜΑ,ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ,ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: