Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2009

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK,ΤΟΜΑΣ ΜΑΓΕΡ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΦΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ...ΚΑΛΑ

Λίγες ώρες προτού μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών στις Βρυξέλλες, ένας τραπεζίτης, ο 45χρονος διευθυντής της Deutsche Bank κ. Τόμας Μάγερ, με δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ» ανάβει νέες φωτιές, καθώς εκτιμά ότι η Ελλάδα σύντομα και μάλιστα καθ’ υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα υπαχθεί σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε την περίφημη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη και προκάλεσε πανικό στις αγορές.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα εάν θέλει να επανακτήσει την αξιοπιστία της στις Βρυξέλλες είναι να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της. Χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις. Τώρα, εάν αυτές θα είναι περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων ή πάγωμα των μισθών για τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι δικό σας θέμα», δήλωσε ο τραπεζίτης.
Ο ίδιος πιστεύει ότι «η Ελλάδα ενδεχομένως θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Λιθουανίας και της Ιρλανδίας που μείωσαν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων περίπου κατά 7%-10%, προκειμένου να μειώσει τα ελλείμματά της και το δημόσιο χρέος».
Με δεδομένο ότι το συνολικό κονδύλι των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας ανέρχεται στα 14 δισ. ευρώ, ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών κατά 10%, όπως προτείνει ο Γερμανός τραπεζίτης για τα επόμενα τρία χρόνια, μπορεί να μειώσει το έλλειμμα του ΑΕΠ κατά 1,5%.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2009


πρωτο θεμα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήνυμα με αποδέκτες στην ΕΕ, τις παγκόσμιες αγορές, αλλά και το εσωτερικό του κόμματος έστειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Newsroom ΔΟΛ

Ανώνυμος είπε...

Τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα κατά 15 δισ. ευρώ το 2010 υπέδειξε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσε η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του φετινού "Money Show"

Ο επιτυχημένος τραπεζίτης υποστήριξε πως το Δημόσιο θα πρέπει να αξιοποιήσει ακίνητα σημαντικής εμπορικής αξίας που διαθέτει, παραχωρώντας τα σε ιδιώτες, με συμβάσεις πολυετούς παραχώρησης. Όπως συμπλήρωσε, από αυτή την πηγή θα μπορέσει να αποκομίσει 1 δισ. ευρώ το 2010, ενώ θα αξιοποιηθούν και ακίνητα, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=14521