Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2009

ΕΦΡΙΞΑΝ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΗΣ EUROSTAT ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΗΚΑΝ...

Ελλιπείς πληροφορίες σε πολλούς τομείς δείχνει η πρώτη έρευνα των αξιωματούχων της Κομισιόν που ξεσκόνισαν τα ελληνικά στοιχεία τις προηγούμενες μέρες.
Το κλιμάκιο της Eurostat δεν ασχολήθηκε με τα στοιχεία του 2009 καθώς, όπως εξηγεί υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν, «δεν έχει αυτή τη δικαιοδοσία». Κάλυψε το 2008 και προχωρά σε νέους ελέγχους.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στη χώρα μας ήρθε μυστικά και κλιμάκιο της ΕΧΙΝ (ανήκει στη Κομισιόν, αλλά το συνόδευε εκπρόσωπος της ΕΚΤ) για να επικεντρωθεί στον τρόπο υπολογισμού στοιχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και το 2009.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι δεν έγινε πλήρης καταγραφή στοιχείων που αφορούσαν 117 νοσοκομεία, 8 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν τα στοιχεία, αλλά δεν τα έβρισκαν και η νέα κυβέρνηση συμφώνησε να τα μαζέψει και να τα στείλει το συντομότερο δυνατό. Πρόβλημα υπάρχει και στην καταγραφή αμυντικών δαπανών τη διετία 2007-2009 που έμπαιναν στον προϋπολογισμό ανά δόσεις και με βάση την παράδοση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και όχι με βάση την υπογραφή της σύμβασης.

Παράγοντας που ήταν παρών στις διαδικασίες αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η ΕΣΥΕ λάμβανε και επεξεργαζόταν μόνο τα στοιχεία που της έστελνε το ΓΛΚ και με τη σειρά της τα έστελνε στη Eurostat, χωρίς περαιτέρω έρευνα. Υπάρχουν ευθύνες και στο Γενικό Λογιστήριο και στην ΕΣΥΕ που δεν διαμαρτυρόταν». Βέβαια, ο πρώην γ.γ. της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης φρόντιζε να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία για τα τεκταινόμενα με non paper.
Από τον πρώτο έλεγχο των κοινοτικών αξιωματούχων προκύπτει παραποίηση στοιχείων από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Αύγουστο του 2009 λίγο πριν τις εκλογές. Η έρευνα δείχνει ότι η ΕΣΥΕ λάμβανε στοιχεία ανά εξάμηνο ή δωδεκάμηνο από το ΓΛΚ για έσοδα, δαπάνες. Εκτός από τον δημιουργικό υπολογισμό των στοιχείων στην υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι θα δοθεί εντολή στο ΓΛΚ να προμηθεύει την ΕΣΥΕ με στοιχεία ανά μήνα ή τρίμηνο, τα οποία θα κοινοποιούνται στη Eurostat αλλά και στο Κοινοβούλιο.

ΑΦΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ,ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος μας πληρώνει (ΕΕ) λογικό είναι να απαιτεί και να μας ελέγχει.
Αυτά τα ελληνικά κουτοπόνηρα θα τελειώσουν ή θα μας πετάξουν έξω από την ΟΝΕ και θα πέσει πείνα.

Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.