Παρασκευή, Νοεμβρίου 06, 2009

Ο PETER MURPHY ΣΤΟ GAGARIN 205!!!ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ...

H Clipart και η Ramon Productions υποδέχονται τον μοναδικό Peter Murphy, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space. Front man των Bauhaus, ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της post punk / dark wave περιόδου, έχει κερδίσει επάξια τον άτυπο τίτλο του Godfather of Goth. Εντυπωσιακή παρουσία, σπάνια φωνή, καλλιτεχνική συνέπεια ανάλογη της οποίας ελάχιστοι έχουν να επιδείξουν αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της, σχεδόν τριαντάχρονης, πορείας του στα μουσικά πράγματα.

Η περιοδεία που θα φέρει τον Peter Murphy στη χώρα μας ξεκίνησε από το Παρίσι, στις 29 του περασμένου Σεπτέμβρη, και περιλαμβάνει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Το set list αποτελείται τόσο από καινούργιο – με έμφαση σε μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες διασκευές, υπό τον τίτλο secret covers, από το “Transmission” των Joy Division μέχρι το “Instant Karma” του John Lennon - όσο και από παλαιότερο υλικό πραγματοποιώντας μια αναδρομή σε ολόκληρη την καριέρα του, είτε solo είτε με τους Bauhaus.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη επανασύνδεσή τους αποδείχθηκε βραχύβια, τα τέσσερα χρόνια της πρώτης παρουσίας τους ως συγκρότημα (1979-83) στάθηκαν αρκετά για να τους εξασφαλίσουν μία σχεδόν μεσσιανική δημοτικότητα και, προς το τέλος της καριέρας τους, και την απόλυτη κριτική αποδοχή.

Οι Bauhaus, ξεκινώντας από το Northampton της Αγγλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70, επηρέασαν γενιές ολόκληρες, τόσο με τη μουσική όσο και με το image τους. Πολλά από τα κομμάτια τους θεωρούνται πλέον κλασσικά (Bela Lugosi’s Dead, Dark Entries, The Passion Of Lovers, Kick In The Eye, She’s In Parties, Terror Couple Kill Colonel, Who Killed Mr Moonlight), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένα από τα προσωπικά του Peter Murphy (Cuts You Up, All Night Long, A Strange Kind Of Love, I’ll Fall With Your Knife).Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι γνωρίζουν τι να περιμένουν. Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πρίγκιπα μιας διαφορετικής rock μουσικής, σκοτεινής και σαγηνευτικής, ονειρεμένης και μαγευτικής, ικανής να σε απογειώσει για πάντα.

Η τωρινή του µπάντα απαρτίζεται από μουσικούς που έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως οι Skinny Puppy, οι Mission και ο Tricky (Jeff Schartoff / μπάσο, Mark Thwaite / κιθάρα, Nick Lucero / drums), ενώ στο νέο του album – το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2009 – συνεργάζεται με τον Trent Reznor των Nine Inch Nails.

Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση της Lettie. Η καταγωγή της είναι από το Suffolk, αλλά τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Λονδίνο. Παρότι σπούδασε Μεσαιωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, εστίασε το ενδιαφέρον της στην μουσική, τον κινηματογράφο και την λογοτεχνία. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της album, με τίτλο “Age Of Solo”, κερδίζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια του Αγγλικού Τύπου που την ξεχώρισε αμέσως από τον σωρό των singer-songwriters που ξεπετάγονται κατά εκατοντάδες κάθε χρόνο, χάρη στην πρωτοτυπία με την οποία προσεγγίζει τις electro-pop φόρμες. Τα μαγευτικά “Mission”, “Red” και “Hang On” αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του πόσο όμορφη είναι η μουσική της.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 35 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 2103608366) και το www.ticketpro.gr.
Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr

ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ 2 ΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ.ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.

ΠΡΕΖΑ TV
6-11-2009


UPDATE 16:02 :ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ GAGARIN 205

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΡΕΣΚΟ ΕΧΩ.......