Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ STAGE ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΑΦΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE...ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η Ε.Ε ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ...ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Στα δικαστήρια προσφεύγουν εργαζόμενοι στα stage. Ηδη ξεκίνησαν οι πρώτες προσφυγές, υπολογίζονται περίπου 800, αλλά και οι πρώτες μαζικές κινητοποιήσεις.
Διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την καταβολή ενσήμων, για όσο χρόνο απασχολήθηκαν στο πρόγραμμα, την καταβολή της διαφοράς των δεδουλευμένων έναντι των μόνιμων υπαλλήλων και ευκαιρία μονιμοποίησης.

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να αναγνωριστεί για όλους η περίοδος που απασχολήθηκαν ως ασφαλιστέα (για σύνταξη), να τους καταβληθούν τυχόν διαφορές αποδοχών, να τους καταβληθεί αποζημίωση απολύσεως και να τους καταβληθεί επίδομα ανεργίας», δήλωσε ο Αλ. Μητρόπουλος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογη υπόθεση stage έχει απασχολήσει την επικαιρότητα. Ηταν το 2005 όταν η ολομέλεια του ΑΣΕΠ αποφάνθηκε ότι οι 3.300 σχολικοί φύλακες που προσελήφθηκαν το 1999 και το 2000, μέσω stage του ΟΑΕΔ, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι έκρινε ότι έπρεπε να μονιμοποιηθούν. «Εν ουδεμία περίπτωση είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση (σ.σ.: των σχολικών φυλάκων) είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευση...» αναφέρεται στην απόφαση του ΑΣΕΠ.
«Με την απόφαση αυτή ήδη από το 2005 το ΑΣΕΠ, με το κύρος της ανεξάρτητης και υπερκομματικής αρχής, "ραπίζει" τις κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, που απροκάλυπτα απέρριψαν συλλήβδην κάθε απασχολούμενο με Stage από την εργασία του», σχολίασε ο Χ. Μπουκουβάλας, εργατολόγος, που χειρίστηκε τότε τη σχετική υπόθεση.

ΠΡΕΖΑ TV
1-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: