Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΩΣ ΣΑΛΙΟ...

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να αρχίσει η εξέταση της ελληνικής οικονομίας από το Συμβούλιο του Eurogroup. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δώσει αναλυτική επεξήγηση για τον προϋπολογισμό του 2010 και ιδιαίτερα για τον τομέα των δαπανών, που είναι το σημείο τριβής με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αποκάλυψε η Ελευθεροτυπια,ο υπουργός Οικονομικών, έχει λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει πλήρως για τον προϋπολογισμό του 2010 χωρίς ωστόσο να δώσει ιδιαίτερες εξηγήσεις για θέματα τα οποία είναι ανοιχτά, όπως το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό και τα οποία θα περιλαμβάνονται στο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας.
Στόχος είναι να υπάρχει στενή συνεργασία με την Κομισιόν, χωρίς ωστόσο η Ελλάδα να φαίνεται ανήμπορη και χωρίς σχέδιο απέναντι στις συντονισμένες πιέσεις, που δέχεται η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, τόσο από κερδοσκόπους όσο και από την Ε.Ε.

Ήδη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους εταίρους του στήριξη, την οποία και έλαβε, τόσο από τον Χοακίν Αλμούνια όσο και από τον πρόεδρο του Europgroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες του enet.gr, κύκλοι του Ευρωπαίου Επιτρόπου θεωρούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί πτωχεύσεως της Ελλάδας και όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά "ο μηχανισμός του ευρωσυστήματος προβλέπει όλα τα ενδεχόμενα".
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, θα έχει συνάντηση με τον Χ. Αλμούνια ενώ ενδέχεται να συναντηθεί τόσο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Εξάλλου, και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του στον "Κόσμο του Επενδυτή", υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρεί και μένει πιστή στο σχέδιο που έχει εξαγγείλλει, δεν θα διστάσει όμως να συγκρουστεί με όποιον έχει σκοπό να τη βλάψει.
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη στο Συμβούλιο του Ecofin θα επικυρωθεί και τυπικά η σύσταση της Κομισιόν για υπαγωγή της χώρας μας στο άρθρο 104,8 της επιτήρησης αφού στο εξάμηνο Μαΐου - Οκτωβρίου (υπό διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας) δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος και του χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στο άρθρο 104,9 (αυστηρή επιτήρηση) δεν είναι αυτόματη διαδικασία αλλά θα γίνει μετά από νέα σύσταση της Κομισιόν, πιθανότατα στο Ecofin του Φεβρουαρίου.

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ...
ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ,ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑΝ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: