Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2009

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ...

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ...

-Τι παιδί ήταν ο Αλέξανδρος; Διότι πολλοί μίλησαν γι’ αυτόν, εκτός από εσάς,τον πατέρα του.

Ενα άψογο παιδί.άψογο παιδί. Είχε ήθος. Θυμάμαι όταν ερχόταν στο σπίτι με την αδελφή του, την Αριέττα, και τους μαγείρευα. Με περίμενε να κάτσω στο τραπέζι για να ξεκινήσει να τρώει. Τέτοιους τρόπους και συμπεριφορά είχε το παιδί μου. Ο Αλέξανδρος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α’ Δημοτικού έως την Γ’ Γυμνασίου. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, η μητέρα του αποφάσισε να τον εγγράψει σε άλλο ιδιωτικό σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσει τις τάξεις του λυκείου, στο Εκπαιδευτήριο Ωθηση.

Ωστόσο, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον 15χρονο είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα ότι «ο θανών είχε αποβληθεί από τη Σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία», αποδίδοντάς του μάλιστα «αποκλίνουσα συμπεριφορά».
Ο πατέρας του αποκαθιστά σήμερα την αλήθεια.«Δεν τον έδιωξαν από το σχολείο, αλλά ήταν απόφαση της οικογένειας να πάει σε άλλο. Εξάλλου, δεν έφυγε μόνο ο Αλέξανδρος, αλλά και η αδελφή του. Αυτά που λέω σήμερα μπορούν να τα επιβεβαιώσουν τα δύο σχολεία.
Αλλωστε η Σχολή Μωραΐτη είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία σημείωνε ότι το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν και ήταν πάντα κοσμιωτάτη».

Ο ίδιος αισθάνεται αγανάκτηση από την απόφαση να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του παιδιού του στην Αμφισσα και όχι στην Αθήνα, τονίζοντας:
«Ζω σε μια έννομη πολιτεία και η πολιτεία αυτή οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Η απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αμφισσα βολεύει την πολιτεία, όχι όμως εμάς. Εγώ και οι μάρτυρες της υπόθεσης αναγκαζόμαστε να μετοικήσουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα και να πάμε να μείνουμε για μήνες στην Αμφισσα,όσο κρατήσει η δίκη».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι η ελληνική πολιτεία μπορεί να διασφαλίσει τη διεξαγωγή μιας ήρεμης δίκης χωρίς παρατράγουδα, απαντά: «Δεν είμαι εγώ η πολιτεία για να το πω. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι η δίκη πρέπει να γίνει στην Αθήνα».

Αύριο το πρωί ο κ. Γρηγορόπουλος θα παραστεί στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου γιου του,το οποίο θα τελεστεί στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Στη δύσκολη αυτή στιγμή αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον φόβο ότι μπορεί τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο.
Ο κ. Γρηγορόπουλος απευθύνει έκκληση προς όλους να απέχουν από επεισόδια και πράξεις βίας που θα αμαυρώσουν τη μνήμη του παιδιού του: «Κάνω έκκληση σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν επεισόδια να μην το κάνουν. Μακριά από εμένα τέτοιες αντιδράσεις. Παρεκτροπές, βιαιότητες, βανδαλισμοί, ακόμη και τα υβριστικά συνθήματα δεν συνάδουν με αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να ξαναδώ την Αθήνα να καίγεται όπως έγινε πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο δεν τιμούν τη μνήμη του παιδιού μου αλλά την αμαυρώνουν.
Ούτε ο Αλέξανδρος θα ήθελε να γίνουν επεισόδια». Δεν κρύβει ωστόσο τον προβληματισμό του για όσα διαβάζει και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για «καραβάνια» αντιεξουσιαστών που καταφθάνουν απ'όλα τα μέρη της Ευρώπης: «Με ανησυχούν αυτά που ακούω, ότι θα έρθουν αντιεξουσιαστές ακόμα και από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στα επεισόδια. Είμαι κατά αυτών των ανθρώπων,δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους».

ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2009

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Δεν θέλω να ξαναδώ την Αθήνα να καίγεται όπως έγινε πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο δεν τιμούν τη μνήμη του παιδιού μου αλλά την αμαυρώνουν.''
Δίκιο έχει... Ωστόσο, καλό θα ήτανε αυτά να τα είχε πει πέρισυ την ώρα που καιγότανε η Αθήνα, και όχι τώρα, κατόπιν εορτής.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ανώνυμε - Έξυπνε, τι θα είχε αλλάξει αν τα έλεγε πέρσυ? Θα έλεγαν ΟΚ, ας φύγουμε γιατι ο πατέρας του Αλέξανδρου δεν συμφωνεί?

Η νομίζεις οτι η απώλεια ενός παιδιού δεν είναι αρκετή ώστε να μην ασχολείσαι με άλλα θέματα αν είσαι πατέρας, ακόμα και αν καίγεται η Αθήνα?

Ασχολήσου με το πώς θα πληρώσεις τους κάθε είδους φόρους που σου επιβάλλει η "δημοκρατία" σου, και άσε εμάς, τα παιδιά να παλέψουμε για τα πιστεύω μας.

Καναπεδοφάγοι όλοι, αποκτήσατε και γνώμη ξαφνικά...

Ανώνυμος είπε...

Ο εμπρησμος της Αθηνας ειναι το μεγαλυτερο ενσυνειδητο εγκλημα σε βαρος της πολης και δεν μπορει να δικαιολογηθει με τιποτα.
Οι αναρχοφασιστικες συμμοριες μαζι με αλλοδαπους πλιατσικολογους κατεστρεψαν την πολη.
Η δολοφονια του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου δεν δικαιολογει τον εμπρησμο της πολης.
Οι γονεις εχουν υποχρεωση να προστατεψουν τα παιδια τους απ'οσους τα χρησιμοποιουν.
Ο χαροκαμμενος πατερας εχει δικιο.Δυστυχως η μνημη του Αλεξη αμαυρωθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 7:15. Ό,τι και να γίνει, δυστυχώς η μνήμη του Αλέξανδρου έχει γιά πάντα συνδεθεί με καταστροφές, λεηλασίες, και την προσπάθεια διαφόρων losers να δικαιολογήσουνε την ψυχική και πνευματική τους χρεωκοπία.

Ανώνυμος είπε...

στην κορυφη του πορνοblog:

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ...prezatv@hotmail.com



και μονο αυτο σε συνδυασμο με το οτι σβηνετε τα σχολια, δειχνει τι ζωα, αδερφες και αποτυχημενοι ειστε.

θα σβησετε μαζι με τον συριζα σας.

Ανώνυμος είπε...

''ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ..., εκτός αν τη λογοκρισία την κάνουμε εμείς, οπότε είναι ok.'':-D

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΒΟΣΚΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ.
Η ΜΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Μπααα, μαλλον οπατέρας αμαυρώνει το ίδιο του το παιδι. Εκει που ειχε βγει για μπυρα τον φάγανε και αυτος δεν ηθελε να τα καψει ολα ήταν ήρεμος. Απλα λάθος.

Α ρε... σας πηδάνε και χαιρεστε και μας το λέτε κιολας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ;
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ,
ΠΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ;
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ,
ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ !
Η ΑΙΤΙΑ....ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ !
ΚΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΚΟΙΜΑΣΤΕ' ,
ΚΑΘΕ ΠΡΩΙΝΟ,
ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΘΑ ΛΥΠΑΣΤΕ !

Ανώνυμος είπε...

Έχω επισκεφτεί την Αθήνα όλες τις μέρες του χρόνου... Η εικόνα της να καίγεται δεν ήταν κάτι ωραίο αλλά είναι εξίσου άσχημη και όταν δεν καίγεται. Εγώ σαν επισκέπτης δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι οι καταστροφές που έγιναν πέρσι τέτοιο καιρό είναι πταίσματα στα εγκλήματα που έχει διαπράξει η πολιτεία αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες αυτής της πόλης εις βάρος της... Αλλά μεγάλος μέρος των ανθρώπων που ζουν στην Αθηνα και κραυγάζουν για τα επεισόδια δεν κραυγάζουν με τον ίδιο τρόπο για την ασχήμια αυτής της πόλης γιατί πολύ απλά αυτή η ασχήμια είναι μέσα τους, την έχουν συνηθίσει, έχει γίνει μέρος του dna τους. Για αυτό τα κροκοδείλια δάκρυα για το κάψιμο της Αθήνας είναι μία ακόμη απόδειξη της υποκρισίας του νεοέλληνα... Δεν κοιτάτε πώς το καταντήσατε το μπουρδέλο, οι φωτιές -το κερασάκι στην τούρτα- σας χάλασε...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 5,15 έχεις απόλυτο δίκιο...όσο για αυτούς που σχολιάζουν τη συμπεριφορά του πατέρα με σχολιάκια τύπου "που έβοσκε" μέχρι εκεί μάλλον φτάνει το μυαλό τους,και τους εύχομαι μεθαύριο να σκοτώσουν το δικό τους παιδί για να βγουν αμέσως στα κανάλια να σχολιάσουν καταστάσεις,αφού πιστεύουν όχι μόνο ότι είναι δυνατόν,αλλά ότι επιβάλλεται κιόλας!

noname είπε...

vre hlithie paliokoutoskule anwnume 9:58 o anthrwpos exase to gio tou einai dunaton na evgene persu meta apo auto na dinei sunenteu3eis gia na mn vgaleis ec to -blietzkrieg malakias- sumperasma oti megalwne to gio tou etairoxronismena?? an omws edine sunenteu3eis meta ton 8anato tha eleges oti einai anais8htos kai dn ton katebale o 8anatos tou giou tou... Ma poso mlks eisai?

noname είπε...

vre hlithie paliokoutoskule anwnume 9:58 o anthrwpos exase to gio tou einai dunaton na evgene persu meta apo auto na dinei sunenteu3eis gia na mn vgaleis ec to -blietzkrieg malakias- sumperasma oti megalwne to gio tou etairoxronismena?? an omws edine sunenteu3eis meta ton 8anato tha eleges oti einai anais8htos kai dn ton katebale o 8anatos tou giou tou... Ma poso mlks eisai?