Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΠ,ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ,ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!!

Η πρόσφατη επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στο ΚΕΠ του Συντάγματος είχε γεννήσει προσδοκίες για στήριξη και αναβάθμιση του θεσμού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Τρεις εβδομάδες μετά και με ορατό –πλέον– τον κίνδυνο να σταματήσει αναγκαστικά η λειτουργία ορισμένων ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων μερίδας των εργαζομένων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, ζητώντας την άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας, την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας των υπαλλήλων, καθώς επίσης και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Είναι ανεπίτρεπτο έως σήμερα να έχουν λήξει συμβάσεις ΚΕΠ και να λειτουργούν κέντρα με συναδέλφους που δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ανανεώσεις. Επίσης είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζεται ο θεσμός με μείωση του προσωπικού και με κλειστά ΚΕΠ το απόγευμα εξαιτίας αυτής της μείωσης που θα επιφέρει ο όρος ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να είναι πάνω από το 50% στο σύνολο των εργαζομένων για να ανανεωθεί η σύμβασή τους, την στιγμή μάλιστα που αυξάνεται καθημερινά ο όγκος της εργασίας. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι στα ΚΕΠ πρέπει να εργάζονται μόνο οι υπάλληλοι με τους οποίους λειτουργούν έως σήμερα τα ΚΕΠ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση έκδοση της γ΄ προκήρυξης με τις διπλάσιες θέσεις εργασίας από το σύνολο των ήδη συστημένων θέσεων, καθώς και τις υπολειπόμενες με το καθεστώς που διέπεται από το νόμο 3200/2003. Επιπλέον διεκδικούν την άμεση και οριστική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους αλλά και την επίλυση της άνισης μισθολογικής αντιμετώπισης των υπαλλήλων των ΚΕΠ ΟΤΑ Β΄ βαθμού. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η θέσπιση ειδικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου για τα ΚΕΠ. Ηδη, εδώ και αρκετό καιρό, οι δήμοι αναζητούν τρόπους διασφάλισης της λειτουργίας των ΚΕΠ, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τουλάχιστον 20 ΚΕΠ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αφού στελεχώνονται αποκλειστικά από συμβασιούχους έργου, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν. Περισσότερες από 530 συμβάσεις απασχολουμένων στα ΚΕΠ λήγουν τέλος του χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι στα 1.108 ΚΕΠ όλης της χώρας, εργάζονται 2.500 υπάλληλοι οι οποίοι διεκπεραιώνουν 1.045 διοικητικές διαδικασίες.

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....''

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο Πρέζα. Τίποτα δεν λειτουργούσε τόσο καλά όσο τα ΚΕΠ.
Δε νομίζω ότι κανείς θα διαφωνήσει μαζί σου σ'αυτό.