Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;;;

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ,ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ,ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ....

Σε εξονυχιστικό έλεγχο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλλεται σήμερα και αύριο η ελληνική οικονομία. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν το έλλειμμα και τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά το ΔΝΤ ζήτησε την συνδρομή του κοινοτικού οργάνου, για να βγάλει άκρη με τα νέα οικονομικά μεγέθη όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, αλλά και να πιστοποιήσει το ύψος του ελλείμματος.

Το ΔΝΤ προέβη στην κοινή αυτή "κάθοδο" καθώς πέρα από τις μεγάλες αλλαγές στα ποσά, πρόβλημα δημιούργησε και το γεγονός ότι παραμένει κενή η θέση του Ελληνα εκπροσώπου στο Ταμείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνεκτικός κρίκος με την ελληνική πλευρά.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θέλουν πιο πολύ να γνωρίζουν την νέα κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της. Ωστόσο, η επίσκεψη θα αποτελέσει μία αφορμή για το επιτελείο της Κομισιόν να «τσεκάρουν» για μία ακόμη φορά τα οικονομικά στοιχεία.

Πρόκειται για κλιμάκιο της διεύθυνσης Ecofin που εποπτεύει ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Είναι τα ίδια άτομα
που επισκέφθηκαν προ ημερών την Αθήνα.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι στις συναντήσεις που τότε είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, έλαβαν δεσμεύσεις για νέα περικοπή δαπανών, με στόχο την σύνταξη του πορίσματος για τα έτη προσαρμογής τον Ιανουάριο.
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την παροχή στοιχείων από την ελληνική πλευρά τόσο για το τελικό ύψος του ελλείμματος το 2009 όσο και για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

ΠΡΕΖΑ TV
3-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: