Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,ΟΠΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ...

Στο αγρόκτημα της Στράκκας, όπου βρίσκεται και η κατοικία της οικογένειας Παπαδόπουλου, επικεντρώθηκαν χθες οι έρευνες της Αστυνομίας για την ανεύρεση της χαμένης σορού του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Οι έρευνες, όπως δήλωσε ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, διεξήχθησαν ύστερα από συνεννόηση με την οικογένεια του τέως Προέδρου και δεν απέδωσαν οτιδήποτε.
Η Αστυνομία, διευκρίνισε ο κ. Παπαγεωργίου, δεν είχε καμιά πληροφορία για την περιοχή της Στράκκας, ενώ παραδέχθηκε ότι οι έρευνες διεξάγονται στα τυφλά και δεν έχουν οποιαδήποτε κατεύθυνση, επειδή δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ανάκριση έγινε και στον Σέρβο επιχειρηματία Πρέτρακ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είναι διευθυντής υπεράκτιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο. Ο Τζόρτζεβιτς βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με εμπορική τράπεζα, σε σχέση με υποθέσεις που αφορούσαν τη διακίνηση εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σερβία, μέσω Κύπρου, την εποχή του Μιλόσεβιτς. Στην υπόθεση ήταν αναμειγμένο και το δικηγορικό γραφείο του τέως Προέδρου. Ο Σέρβος επιχειρηματίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση της απαγωγής της σορού.
Η Αστυνομία, αν και δεν έχει καμιά πληροφορία, εξετάζει και το ενδεχόμενο της διεκδίκησης λύτρων από Σέρβους που είχαν οικονομικές διαφορές με τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Πληροφορίες που έφεραν τη Φωτεινή Παπαδοπούλου να διαπραγματεύεται την καταβολή λύτρων, με αφορμή ταξίδι της στη Ζυρίχη, διαψεύστηκαν από την οικογένεια ως κακόβουλες. Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο και αφορούσε τις υποχρεώσεις της ως προέδρου του Ερυθρού Σταυρού.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, είπε χθες πως ζητήθηκε βοήθεια από ξένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς και από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. «Πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα κυπριακά και ελληνικά δεδομένα υπόθεση. Με βάση τις απαντήσεις από την Ιντερπόλ, που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα, είναι σύνηθες οι δράστες να έρχονται στην επιφάνεια ύστερα από κάποια χρονική περίοδο. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι δράστες να προβούν σε κάποια κίνηση», είπε.
Χθες, η οικογένεια Παπαδόπουλου επισκέφθηκε το αρχηγείο της Αστυνομίας και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών. «Βιώνουμε ένα έγκλημα που μας έχει συγκλονίσει», δήλωσε η Φωτεινή Παπαδοπούλου, διαβάζοντας ανακοινωθέν της οικογένειας μετά την ενημέρωση.
«Με λύπη μας ακούμε και διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες διαφορετικές εικασίες και φήμες. Ελπίζουμε ότι θα επιδειχθεί περισσότερος σεβασμός και πως θα συνειδητοποιήσουν όλοι το μέγεθος αυτής της βέβηλης πράξης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν, ενώ γίνεται έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας. «Κάθε πληροφορία, όσο σημαντική και ασήμαντη και αν θεωρείται, μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες και να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος», αναφέρεται.

ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2009


enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: