Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ,ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΩΝ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, καθώς ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, κατηγορώντας τους για προσπάθεια ποδηγέτησης του εργατικού κινήματος. Σε υψηλούς τόνους απάντησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γ. Πέρρος, για να αποχωρήσει αμέσως μετά. Με αποχώρηση από το διάλογο για το ασφαλιστικό απειλεί και η ΔΑΚΕ.
Αφορμή της σκληρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΓΣΕΕ και του ΚΚΕ ήταν η απεργία της Πέμπτης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Ο Γ. Παναγόπουλος εισηγήθηκε να γίνει εξουσιοδότηση για την κήρυξη της 24ωρης απεργίας για το ασφαλιστικό, καθώς είχε κατηγορήσει το ΠΑΜΕ για υποταγή στο ΚΚΕ, καθ και ότι χρησιμοποιεί ως ψευδεπίγραφο τον τίτλο γενική απεργία.

Σήμερα ο κ. Παναγόπουλος ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους κατηγορώντας το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα ότι χρησιμοποιούν "έμμισθους κομματικούς τραμπούκους" για να εμποδίσουν τον κοινωνικό διάλογο για το Ασφαλιστικό.
"Όπως έχετε δικαίωμα να λέτε εσείς ότι είστε αντι-ΠΑΣΟΚ, αντιδεξιοί, έχουν δικαίωμα και κάποιοι άλλοι να λένε ότι είναι αντι-ΚΚΕ. Έχουν δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη. Και αυτή θα τη λέμε και δεν θα μας εμποδίζετε. Ούτε με τους επαγγελματικούς έμμισθους τραμπούκους που μας εμποδίζουν να κάνουμε το αυτονόητο: να συζητήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στη "διάκριση" ΚΚΕ και κομουνισμού, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν είναι μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ κομμουνιστές.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους "να κόψουν τον ομφάλιο λώρο" που τους συνδέει με τη ΓΣΕΕ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι η Αλέα Παπαρήγα χθες χαρακτήρισε τη Γενική Συνομοσπονδία ως "οργάνωση απεργοσπαστών".

Την πορεία του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό αμφισβητεί και η ΔΑΚΕ, η οποία προειδοποιεί ότι εάν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δεν αποσύρει από την πρόταση για το Ασφαλιστικό συγκεκριμένες διατάξεις, τότε θα αποχωρήσουν και εκείνοι από το διάλογο.
Το τραπέζι του διαλόγου έχει ήδη εγκαταλείψει -εκτός από το ΠΑΜΕ- και η Αυτόνομη Παρέμβαση. "Σήμερα 70 ημέρες μετά, η ΓΣΕΕ δείχνει ότι λειτουργεί συμπληρωματικά στις ανακολουθίες, και στην αναδίπλωση των κυβερνητικών επιλογών σημείωσε ο Γ. Γαβρίλης στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.
Είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ είναι το όργανο που καθορίζει το διεκδικητικό πλαίσιο για τις αυξήσεις στου βασικούς μισθούς το 2010, ενώ αναμενεται να εξουσιοδοτηθεί το προεδρείο για διαπραγματεύσεις με το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το κκε απο τοτε που βγηκε το πασοκ κλιμακωνει τις κινητοποιησεις του. ο λογος;
αντιπροεδρος της κυβερνησης ειναι ο παγκαλος ο οποιος θελει να βγουν στην επιφανεια τα οικονομικα του κκε. απο που παιρνει λεφτα δηλαδη.

το αποτελεσμα;

σε περιοδο που τα δικαιωματα των εργαζομενων δεχονται επιθεση και σε περιοδο που οι αδικοι για τους φτωχους εμμεσοι φοροι αυξανονται, οι εργατοπατερες του κκε και του πασοκ τσακωνονται αποδυναμονωντας την αντισταση του εργαζομενου ο οποιος καταπιεζεται απο οικονομικα και κομματικα συμφεροντα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΕ ;6:07