Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΚΡΕΤΙΝΩΝ..."ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ"...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ!!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ...ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ...
ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΡΕΕΕ...

Την παιδεία έθεσε ως προτεραιότητα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προαναγγέλλοντας αλλαγές εκ βάθρων στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την παιδεία ως το μεγάλο στοίχημα, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει επενδύσεις για την παιδεία μέσα στην κρίση. Η Άννα Διαμαντοπούλου προανήγγειλε την αλλαγή του εισαγωγικού συστήματος εξετάσεων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των μαθημάτων, αλλά χρειάζονται αλλαγές που θα ξεκινούν από το νηπιαγωγείο και θα προχωρούν και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

"Έχουμε σε πλήρη εξέλιξη και θα παρουσιαστεί στο τέλος Γενάρη το συνολικό σχέδιο για την αλλαγή που αφορά το νέο σχολείο και ξεκινά από το Νηπιαγωγείο, συνεχίζει στο Δημοτικό, πάει στο Γυμνάσιο και σημαίνει αλλαγή αναλυτικών προγραμμάτων, τα οποία πρέπει να αλλάξουν μετά από σαράντα χρόνια. Νέος τρόπος διοίκησης του σχολείου και αυτόνομης ή, πιο σωστά, αυτοδιοίκητης λειτουργίας. Τα σχολεία δε μπορεί να είναι ομοιόμορφα. Πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση λογικής προσαρμογής στο περιβάλλον που ζει το κάθε σχολείο. Χρειάζεται προφανώς ένα σχέδιο που θα φέρει τα σχολεία μας όλα και χωρίς εξαιρέσεις στην ψηφιακή εποχή.", επισήμανε.
Παράλληλα, τόνισε ότι χρειάζεται ένα νέο σύστημα συνεχούς αξιολόγησης του εκπαιδευτικού συστήματος, των σχολείων, των εκπαιδευτικών, καθώς και ένας νέος τρόπος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που πρέπει να είναι συνεχής και να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις της παιδαγωγικής επιστήμης, αλλά και της τεχνολογίας. Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι "στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχουμε ένα από τα ισχυρότερα δίκτυα υποδομών στην υπηρεσία των Ελλήνων μαθητών. Ο συνδυασμός του δικτύου του ΕΔΕΤ, το e-school, που είναι ένα πολύ σημαντικό δίκτυο που μέχρι το τέλος Γενάρη θα λειτουργεί άψογα σε όλα τα σχολεία, το e-university, μεγάλα δίκτυα τα οποία θα συνενωθούν, ώστε να ξέρουμε ότι πράγματι, σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα όλα τα σχολεία θα λειτουργούν διαφορετικά".

Αναφερόμενη στις προσλήψεις, μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας τόνισε με τις αλλαγές στο σύστημα των μεταθέσεων θα μπει τέλος στα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία, ενώ για τα κριτήρια των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ σημείωσε ότι θα μετρά και η προϋπηρεσία, είτε για αναπληρωτές είτε για ωρομίσθιους και ότι τα μόριά τους θα αναγνωρίζονται.
Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στη διαβούλευση που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη Διά Βίου Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Κατάρτιση και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. "Το μεγαλύτερο πρόβλημα και ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, είναι ο τρόπος που δίνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα, που δημιουργούνται ασυνέχειες, ασυνέπειες, αδικίες.", σημείωσε.
Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η συνολική αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία ανέρχεται στα 1.135.000.000, χωρίς να εντάσσεται σε αυτά ο ΟΣΚ και ο προϋπολογισμός του, που έχουν πάει στο Υποδομών. Σε σχέση με το κατά πόσο τα μέτρα θα κατορθώσουν να πείσουν τις αγορές, η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές δεν είναι δευτερεύον θέμα, αλλά αποτελούν στοιχεία ενός παγκόσμιου συστήματος που αντιμετωπίζουν και εμάς, όπως και όλους τους άλλους.

"Η επιλογή, όμως, αν είναι μόνο να απαντήσουμε στα spreads ή να απαντήσουμε μόνο στους οίκους σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε πάλι στην ίδια φάση που είμαστε σήμερα. Το ζητούμενο είναι και να λάβουμε άμεσα μέτρα και να απαντήσουμε στις αγορές, γιατί είμαστε μέρος του παγκόσμιου συστήματος.", τόνισε η υπουργός.

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: