Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ,ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΟΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ...ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΜΙΕΣΤΕ...

Με την επιλογή στελεχών της απολύτου εμπιστοσύνης του για τον νέο κύκλο εξουσίας στη Ρηγίλλης, ο Αντώνης Σαμαράς θέτει άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ν.Δ., το οποίο θα ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη μετά το Συνέδριο αρχών και θέσεων του κόμματος.
Σε μια κίνηση ενότητας, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. συναντάται σήμερα στη Ρηγίλλης με τη βασική αντίπαλό του Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία αναμένεται να συζητήσει και τις πρώτες σκέψεις του για τη στελέχωση μιας σκιώδους κυβέρνησης. Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξέτασε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τα βήματα του προκατόχου του αρχίζοντας το αντιπολιτευτικό έργο μέσα από τομείς δράσης, αλλά τελικώς εμφανίζεται να προκρίνει τη συγκρότηση μιας σκιώδους κυβέρνησης που να ταυτίζεται απόλυτα με το κυβερνητικό οργανόγραμμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ομάδα των στελεχών της Ν.Δ. που θα κληθεί να ελέγχει το έργο των υπουργών και να ετοιμάσει τις αντίστοιχες κατά υπουργείο προτάσεις της Ν.Δ. θα εκπέμπει το στίγμα Σαμαρά για «ένα κόμμα χωρίς αποκλεισμούς».
Τόσο σε επίπεδο αντιπολίτευσης όσο και στην προσπάθεια εσωκομματικής αναδιάταξης, στενοί συνεργάτες του τόνιζαν χθες ότι «δεν σκοπεύει να λειτουργήσει ως ταύρος εν υαλοπωλείω». Το μήνυμα είναι ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει «στοχευμένη αντιπολίτευση» και δεν θα απορρίπτει συλλήβδην τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ενώ οι αλλαγές προσώπων στο κόμμα θα γίνουν «μεκριτήριο την αποτελεσματικότητα και δεν θα λειτουργούν διχαστικά».

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συγκρότηση της σκιώδους κυβέρνησης η οποία ενδέχεται να ανακοινωθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και τη μάχη του Προϋπολογισμού που θα αποτελέσει και το πρώτο κρας τεστ της νέας ηγεσίας. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να εκπέμψει «στίγμα ενότητας», προωθώντας νεώτερους βουλευτές που βρέθηκαν και απέναντί του στη μάχη της διαδοχής. Στη λίστα των βουλευτών που ενδέχεται να κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα σκιώδους υπουργού συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Κων. Χατζηδάκης, Χρ. Ζώης, Στ. Καλαφάτης. Ανδ. Λυκουρέντζος, Φωτεινή Πιπιλή, Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά και οι Μάξ. Χαρακόπουλος, Νικ. Δένδιας κ.ά. εάν δεν αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις.
Κεντρικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει υπό τη νέα ηγεσία και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν τίθεται ζήτημα για τον Βύρ. Πολύδωρα, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Ο κ. Σαμαράς, εξάλλου, στον χθεσινό κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών ενέταξε αρκετούς βουλευτές που είχαν αντιταχθεί στην υποψηφιότητά του, όπως ο Γερ. Γιακουμάτος.
Δίπλα στον κ. Σαμαρά, στο επιτελείο της Ρηγίλλης θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκονται και οι πρώην βουλευτές Ι. Μανώλης (ενδεχομένως με ρόλο στη γραμματεία Οργανωτικού) και Κατερίνα Παπακώστα, υπεύθυνη σήμερα του Τομέα Γυναικών του κόμματος.

Μακριά από το κάδρο της νέας κομματικής εξουσίας αναμένεται να μείνουν όσα στελέχη έχουν συνδεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τα γαλάζια σκάνδαλα. Το μήνυμα αυτό, μάλιστα, φρόντισε να διαβιβάσει χθες στο εσωτερικό της Ν.Δ. και ο «υπασπιστής» του κ. Σαμαρά, Κων. Μαρκόπουλος. «Δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν τον κορμό για το δένδρο των αιτιών της ήττας να έχουν θέση. Μπορούν να ψηφίσουν αλλά δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στη βιτρίνα μιας παράταξης, η οποία αδίκως απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα», ανέφερε (στο Κανάλι 1) ο βουλευτής Ευβοίας.

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ...
5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: