Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ...


"ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΈΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ"
ΡΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ;;;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;;;

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, με τον Βρετανό ομόλογό του,
Alistair Darling, στο Λονδίνο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Συναντήθηκα με τον Υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, τον κ. Darling. Tον ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Κυβέρνησης, τις οποίες ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πριν λίγες ημέρες, για τη μείωση του ελλείμματος της Ελλάδας. Ήταν μία πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση. Νομίζω πως όλοι αντιλαμβάνονται - και αυτό αντανακλάται και στις σημερινές βρετανικές εφημερίδες - ότι η Ελλάδα καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες, για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπάθησα να περάσω, χθες, και στους επενδυτές, τους οποίους είδα. Και πρέπει να πω ότι η αντιμετώπιση είναι πολύ καλύτερη από την αντιμετώπιση ορισμένων οίκων αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι Financial Times έχουν σήμερα ένα μάλλον θετικό σχόλιο. Πιστεύετε ότι θα υποχωρήσουν τα αρνητικά δημοσιεύματα;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Xθες, είχα μία μεγάλη συζήτηση με τους δημοσιογράφους των Financial Times. Νομίζω πως υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης για το τι ακριβώς κάνουμε. Είναι θετικό ότι, σήμερα, για πρώτη φορά, έχουμε ένα δημοσίευμα παρόμοιου τύπου. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για τις αποφάσεις που έχει πάρει αυτή η Κυβέρνηση, που αφορά ταυτόχρονα στην προστασία των πιο αδύναμων και στην προσπάθεια, μία εξαιρετικά σοβαρή και σε βάθος προσπάθεια, να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν μόνο θέμα ενημέρωσης ή υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν θέλω να μπω σε μία παρόμοια συζήτηση. Όλοι γνωρίζουμε ότι και κερδοσκοπικά παιχνίδια γίνονται και κάθε χώρα έχει τη δική της οπτική γωνία. Η Βρετανία δεν είναι μέλος του ευρώ, η Γερμανία έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής, άρα δεν θα κρίνω και δεν θα κάνω παρόμοιου είδους σενάρια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλάζουν κατά κάποιο τρόπο τα σχέδιά σας με τη νέα υποβάθμιση; Πιστεύετε ότι ήταν δίκαιη αυτή η υποβάθμιση;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θεωρώ ότι η χθεσινή υποβάθμιση δεν λαμβάνει υπόψη της και δεν αξιολογεί σωστά αυτά, τα οποία γίνονται αυτό τον καιρό. Από εκεί και πέρα, είχαμε πει ότι θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές μέχρις ότου καταφέρουμε να πείσουμε - και να δείξουμε στην πράξη - ότι γίνονται αυτά τα οποία λέμε. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Ήδη έχουμε ξεκινήσει. Θα το κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, και η επενδυτική κοινότητα και βέβαια πριν από όλα οι Έλληνες πολίτες θα δουν ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρή, είναι στη σωστή κατεύθυνση και είναι ισορροπημένη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προγραμματίζετε και δεύτερο κύκλο επαφών στο εξωτερικό;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Οι επαφές δεν σταματούν, θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και με τους ομολόγους μου των άλλων χωρών, αλλά και με τους επενδυτές. Σας θυμίζω ότι, τον Ιανουάριο, ξεκινά ο δανεισμός της χώρας για τον επόμενο χρόνο. Δεν έχουμε κάποιο άμεσο πρόβλημα. Δεδομένου όμως ότι κάποιος δανείζεται στις διεθνείς αγορές, πρέπει να ενημερώνει, με απόλυτη διαφάνεια, με ανοιχτά χαρτιά για τις πραγματικές ανάγκες, για το πώς σκοπεύουμε να δανειστούμε και, το πιο σημαντικό, να τους δίνει συνέχεια την εμπιστοσύνη ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση, την οποία έχουμε προαναγγείλει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι η αντίδρασή σας στη χθεσινή υποβάθμιση;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είμαστε προφανώς απογοητευμένοι από την υποβάθμιση. Θεωρούμε ότι δεν αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από τη νέα ελληνική Κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών , που έχουν βρίσκονται σε εκτροχιασμό. Η ανταπόκριση που είχα από τους επενδυτές, χθες, ήταν πολύ θετική. Τα σημερινά κύρια άρθρα αρκετών βρετανικών εφημερίδων βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, των Ευρωπαίων εταίρων και των αγορών, κάνοντας ό,τι χρειάζεται για να μειωθεί το έλλειμμα, να ελεγχθεί και να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα κάνετε τώρα; Θα συναντήσετε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα συναντήσω θεσμικούς επενδυτές, ενώ έχω και συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όμως μια συνάντηση εκ του σύνεγγυς είναι κάτι θετικό, διότι έτσι θα υπάρχει η ευκαιρία να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποφάσεις που πήρε η ελληνική Κυβέρνηση πριν λίγες μέρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα αντιμετωπίσετε το έλλειμμα στον προϋπολογισμό;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Παίρνουμε μέτρα αλλαγής του τρόπου με τον οποίο γίνεται ο προϋπολογισμός. Ξεκινάμε από μηδενική βάση αξιολόγησης των δαπανών, κάνουμε μία μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για σοβαρές τομές και αυτό είπε και ο Πρωθυπουργός, χθες, στο Associated Press: «ότι δεν με ενδιαφέρουν απλώς κάποια μέτρα εύκολα, με ενδιαφέρει να κάνω σοβαρές τομές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα δημοσιονομικά της χώρας».

ΠΡΕΖΑ TV
17-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ...Prezatv@Hotmail.Com



ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΠΡΕΖΑ.. ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΑΠΟ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΤΟΥ ΠΑΜΕ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΠΛΟΓΚ...ΠΟΤΕ.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΡΕΖΑ...ΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ...


ΑΝΤΕ ΒΡΕ,ΣΒΗΣΤΟ ΤΩΡΑ.