Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


«Η επίθεση ήταν δολοφονική. Ηταν απρόκλητη, πισώπλατη και με πολιτικά κίνητρα. Γνωρίζω πως δεν ήμουν εγώ ο στόχος. Στόχος ήταν το κίνημα, στόχος ήταν όλοι οι διαδηλωτές και γι’ αυτό δεν έχω κανενός είδους συγχώρεση για κανέναν».
Τα λόγια ανήκουν στην «πρωταγωνίστρια» της διαδήλωσης της περασμένης Κυριακής και παρ’ ολίγον μοιραίο θύμα της νέας τακτικής της ΕΛ.ΑΣ., την Αγγελική Κουτσουμπού. Τη γυναίκα που έπεσε αιμόφυρτη, σακατεμένη στην πλατεία Συντάγματος, από μοτοσικλετιστή της ομάδας «Δ» και γλίτωσε από τύχη την ίδια τη ζωή της.

Ακόμη κι όταν η Αγγελική είχε χάσει τις αισθήσεις της και αιμορραγούσε, τα ΜΑΤ, όπως καταγγέλλει ο σύζυγός της, συνέχιζαν να τη χτυπούν με τα κλομπ στο κεφάλι. Οταν κάποιοι, που βρίσκονταν δίπλα της, προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, ξυλοκοπήθηκαν κι αυτοί. Τα τραύματα νωπά και βαριά... Τσακισμένος ώμος, συντριπτικό κάταγμα της αριστερής κλείδας, σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς), μώλωπες σ’ όλο της το σώμα.

Η ίδια μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύθηκε, κάνει λόγο για νέα υπόθεση... ζαρντινιέρας και ξεκαθαρίζει πως θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, διεκδικώντας την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού, αλλά και για να αποκαλύψει τον ρόλο της αστυνομίας και τον τρόπο που οργάνωσαν την υποτιθέμενη περιφρούρηση της διαδήλωσης.
«Είναι αλήθεια ότι ο αστυνομικός που με χτύπησε, με επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ζήτησε συγνώμη. Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα ήταν γιατί μου επιτέθηκε. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν με είδε μπροστά του. Αυτό είναι ψέμα γιατί επιτέθηκε σε πεζοπόρο πλήθος. Από θαύμα ζω», μας λέει η Αγγελική Κουτσουμπού.

«Δεν με αφορά η συγνώμη του. Μάλιστα, συνοδευόταν από έναν ταξίαρχο της Τροχαίας που κάνει την ανάκριση. Τροχαίο το πέρασαν; Ηταν καθαρή επίθεση σε σταματημένους διαδηλωτές. Το θέμα είναι πολιτικό. Ειλικρινά δεν ξέρω μέχρι πού ήταν αποφασισμένος να φτάσει. Θα κινηθώ δικαστικά γιατί στόχος μου είναι να αποκαλυφθεί ο ρόλος της αστυνομίας.
Στη χούντα δεν υπήρχε στους δρόμους τόση αστυνομία και τόσες κλούβες. Τώρα η αστυνομία έχει κάνει κατοχή στην πόλη. Πρόκειται για δυνάμεις κατοχής κι όχι περιφρούρησης».
Για την Αγγελική και τον σύζυγό της, λόγω της ιστορίας που κουβαλάνε, η συμμετοχή τους στη διαδήλωση της Κυριακής ήταν κάτι περισσότερο από αυτονόητη.

«Δεν λείπουμε ποτέ από τέτοιες εκδηλώσεις και πόσω μάλλον από μια πορεία που αφορά τη δολοφονία ενός μικρού παιδιού», επισημαίνει η 61χρονη και περιγράφει τις συνθήκες τραυματισμού της: «Με άλλα μέλη του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) κατεβήκαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Η πορεία είχε πάρα πολύ κόσμο. Το μπλοκ μας βρισκόταν στη Φιλελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος. Στην Οθωνος γίνονταν επεισόδια, αλλά εμείς ήμασταν πιο πίσω. Πίσω από μας ήταν και άλλες παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κάποια στιγμή είδα αστυνομικούς της "Δ" να έρχονται με τις μηχανές τους στο σημείο όπου ήμασταν και να είναι πολύ επιθετικοί. Εκαναν μαρσαρίσματα, αλλά δεν έδωσα σημασία και γύρισα την πλάτη μου. Σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι θα μας επιτεθούν. Δεν έχω καμία συνείδηση του γεγονότος, ούτε γνωρίζω πώς βρέθηκα πεσμένη κάτω. Επαθα αμέσως διάσειση. Εκ των υστέρων έμαθα ότι τον σύντροφο και γιατρό που βρισκόταν δίπλα μου, τον Μίμη Γεωργίου, όταν ανατράπηκα, στην προσπάθειά του να με βοηθήσει, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος».

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕ ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟ ΚΑΤΩ ΜΗΝ ΚΟΨΟΜΕΣΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
ΡΕ ΠΑΤΡΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

πασοκοι μπινοι πουτανας γιοι!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
warrel29 είπε...

7.49 τελείωσες?



















ΣΚΑΣΕ τώρα.