Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟ....ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Η ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ...

«Όταν νοίκιασαν τον χώρο είπαν ότι θα τον χρησιμοποιήσουν ως δανειστική βιβλιοθήκη και για προβολή ταινιών και αυτό ακριβώς έχουμε γράψει στο μισθωτήριο συμβόλαιο. “Είμαστε 7-8 άτομα, αντί να πηγαίνουμε στα μπαράκια θέλουμε να περνάμε την ώρα μας πιο εποικοδομητικά”, ανέφεραν».
O κ. Σπύρος μένει ακριβώς δίπλα από το «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι όπου πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις των 22 νεαρών το Σάββατο και είναι αδελφός του ιδιοκτήτη του χώρου. Όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» «τα παιδιά ποτέ δεν ακούγονταν ούτε έκαναν φασαρία. Ήταν πολύ ήσυχα. Οι συγκεντρώσεις τους γίνονταν κυρίως Σάββατο και Τετάρτη και μαζεύονταν από 10 έως και 30 άνθρωποι. Πάντα πλήρωναν το ενοίκιο στην ώρα τους και ποτέ δεν είχαν ενοχλήσει». Μόνο το διακριτικό γκράφιτι δίπλα από το κουδούνι που γράφει «ΡΕΣΑΛΤΟ»- με το Α μέσα σε κύκλο- προδίδει ότι πρόκειται για αντιεξουσιαστικό στέκι. Η πρόσοψη της σχετικά παλαιάς μονοκατοικίας της Ερμού 9 στο Κερατσίνι είναι φρεσκοβαμμένη ενώ στο πεζοδρόμιο έχουν φυτευτεί φοίνικες. Ενθύμιο της σαββατιάτικης εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. το σπασμένο τζάμι της καγκελόπορτας που οδηγεί στο στέκι, ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας ακριβώς πίσω από την πόρτα και δύο ποδήλατα που φαίνονται παρατημένα στον διάδρομο έξω από τον κυρίως χώρο.

«Πρόκειται για ευγενικά, μορφωμένα παιδιά, που πάντα χαιρετούσαν όταν έρχονταν. Δεν πείραζαν άνθρωπο», λέει ο κ. Κώστας, θαμώνας της καφετέριας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον «αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης», όπως χαρακτηρίζουν το «Ρεσάλτο» οι ιδρυτές του.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής οι νεαροί συλληφθέντες από το «Ρεσάλτο» είχαν αρχίσει να αναδιαμορφώνουν τον χώρο με δικά τους χρήματα: «Γι΄ αυτό υπήρχαν τα σφυριά και τα άλλα εργαλεία. Όποιος έμπαινε μέσα έδινε και κάποια χρήματα για τον χώρο, απ΄ ό,τι ξέρουμε δεν τους χρηματοδοτούσε κανείς», επισημαίνουν. Ανάμεσα σε άλλα, εκτός από τα 200 κενά μπουκάλια μπίρας, στο στέκι, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες και 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

«Ο αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί από τα μέσα Ιούνη 2005 στη λεωφόρο Δημοκρατίας 54 (είσοδος από Ερμού 9), στο Κερατσίνι» γράφουν οι άνθρωποι του χώρου στο blog τους.

Διευκρινίζουν επίσης πως είναι ένας χώρος συναναστροφής και ανθρώπινης δημιουργίας, «χωρίς ιεραρχίες και ειδικούς, μακριά από εμπορευματικές σχέσεις, θεαματικά και καταναλωτικά πρότυπα. Ένα πείραμα διασταύρωσης, γνωριμίας, συντροφικότητας και δράσης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας». Η δράση τους
Τουλάχιστον δύο πολιτισμικές εκδηλώσεις είχε διοργανώσει το αυτοοργανωμένο στέκι «Ρεσάλτο» το 2009. Η πλέον πρόσφατη έλαβε χώρα στις 27 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Νίκαιας και είχε ως θέμα τις ταραχές και τις καταλήψεις που ακολούθησαν μετά την πορεία 400 ανθρώπων για τη δολοφονία του 25χρονου Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ. Άλλη μία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22 Ιουνίου στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, κατά την οποία προβλήθηκαν βίντεο για την άγρια επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, τον θάνατο της κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη, τις καταλήψεις και τους «αόρατους» μετανάστες που συνωστίζονται στην Πέτρου Ράλλη. Στα 4 χρόνια λειτουργίας του το «Ρεσάλτο» έχει πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων συγκεντρώσεις και πορείες κατά του ρατσισμού, για την κακομεταχείριση των μεταναστών, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στη ζώνη του Περάματος. Τον περασμένο Απρίλιο για παράδειγμα είχαν διαδηλώσει για τους προφυλακισμένους μετά τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη. Σε ένδειξη αλληλεγγύης συχνά αναδημοσιεύουν κείμενα άλλων παρόμοιων χώρων ή καταλήψεων.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ....ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ....ΜΠΡΑΒΟ.ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ.

ΟΛ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ 50ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ.

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.
Είπαμε να υποστηρίζεις κάποιες ιδέες,αλλά μην το βγάζουμε και τα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάρτε το χαμπάρι,

ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του ήρθε για να καλύψει τις πομπές της προηγούμενης, ΝΔ, και να συνεχίσει οτι η προηγούμενοι δεν πρόλαβαν να τελειώσουν.

Ξεπούλημα, ανεργία ασφαλιστικό.

Απο το ποιούς διάλεξε για βουλευτές, υπουργούς και φαρισαίους καταλαβαίνετε που το πάνε.

Τη νεολαία δεν τη θέλουν

ΕΞΥΠΝΗ

ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ

ΥΓΕΙΗ

Την θέλουν

στα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

στα ΚΟΜΜΑΤΑ

στις ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

στα ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ-ΚΑΦΕΤΈΡΙΕΣ-ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ

Οπουδήποτε εκτός απο την ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σήμερα η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι προνόμιο των ευκατάστατων οικογενειών, με μορφωμένους γονείς οπου τα παιδια διαβάζουν και ενα βιβλίο.
Αυτά τα παιδια δεν κανουν για το σημερινό και αυριανό πολιτικό συστημα, είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αυτά τα παιδιά αν δεν υποχωρήσουν και δεν υποταχθούν,

στο τέλος θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.

Το σύστημα δεν τους χρειάζεται, εχουν τους Αλβανούς για τις χαμαλοδουλειές και αργότερα,

τα παιδια των Αρβανιτών θα γίνουν χωροφύλακες,

όπως στη τουρκοκρατία.

Δέστε το "ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ" κόμμα ο ΛΑΟΣ ποιόν εχει αρχηγό και τί καπνό φουμάρει ο Καρ.

Ο Κάρ είναι ο ιδανικός συνομιλιτής στα πρωινάδικα, πλάι στον ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

τελικα φετος αποδειχτηκε μια για παντα ποσο για τον πουτσο ειστε.

οταν θελουν,μπορουν ανετα..
σας μαντρωσαν σε μια μερα ολους και τους παρακαλουσατε κιολας να σας δειξουν ελεος και ανθρωπια (σαν ατρομητοι αγωνιστες που ολοι ξερουν οτι ειστε.)

εισασταν πιο λιγοι και απο συγκεντρωση καπη ή απολυμενων βιοτεχνιας.

και τελος η οριστικη πια απορριψη σας απο τον λαο, τους πολιτες, τους φοιτητες και τους αριστερους αγωνιστες ηταν η ταφοπλακα σας.
μεχρι και ο συριζα πια σας καταδικασε!!

αντε γεια σας.
ειστε πια μονο ενα μονοημερο show για να γεμισουν τα καναλια που δεν βαζουν ταινιες ή σειρες, τα αδεια προγραμματα τους.
μεχρι και αυτα ομως απογοητευτηκαν.