Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΛΕΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΥΠΝΟΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ...

«Τη διαφθορά ως αιτία της κρίσης και τη δήθεν αντιμετώπισή της ως μέσο για να ξεπεραστεί η κρίση» επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους ναυτεργάτες και αναφερόμενη στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που θα γίνει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο για το θέμα της διαφθοράς.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια, θα καταθέσει τις προτάσεις του που είναι προς όφελος των εργαζομένων, "γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τις απορρίψει,
γιατί δεν ευνοούν το κεφάλαιο".

Χαρακτήρισε, "θέατρο την εικόνα του πρωθυπουργού που δήθεν αντιστέκεται στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης", επισημαίνοντας ότι οι συστάσεις έχουν ομόφωνα συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Κάλεσε τους εργαζόμενους "να αντιτάξουν το πακέτο των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών, να μην διαπραγματευθούν για όσα θα χάσουν, αλλά να παλέψουν για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία" η οποία ευθύνεται γι' αυτήν.

Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17 του Δεκέμβρη και ανέφερε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται "θα χτυπήσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις. Είναι προαποφασισμένα. Με αφορμή την κρίση επιταχύνονται με στόχο τμήματα του κεφαλαίου να βγουν αλώβητα ή λιγότερο τραυματισμένα από την κρίση".
Υποστήριξε τέλος, ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συναίνεση και κανένας διάλογος για τα μέτρα αυτά "ο μόνος διάλογος που πρέπει να γίνει είναι στους τόπους δουλειάς για τη διοργάνωση της πάλης, γιατί αν περάσουν έστω και λίγα από τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα έρθουν πολύ χειρότερα".

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pαπαρηγα αντι να κρυβεσαι στο καβουκι σου στο περισσο βγαλε το κοσμο σου εξω και αρχισε τη συγκρουσει

και θα ερθουμε ολοι μαζι σου

αλιως κοπανιστα λογια του αερα

Ανώνυμος είπε...

Ρε γαμιμενε πρεζα
Ρε καριολη
Ρε παλιοπουστη
ΓΙΑΤΙ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ????


ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΒΒΙΟΛΑΚΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ???