Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2009

ΑΒΕΒΑΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!!

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθεί η κυβέρνηση τους επιχειρηματικούς ελιγμούς της Thyssen Group, που επιχειρεί να μεταβιβάσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε... επενδυτές από το Ντουμπάι, χωρίς επί της ουσίας να χάσει η ίδια τον έλεγχο του ναυπηγείου.
Κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thyssen Group, ο υπουργός Αμυνας αποσαφήνισε για άλλη μια φορά τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, που είναι η ολοκλήρωση των εν εξελίξει εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (υποβρύχια) και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα, για το επιχειρηματικό σχήμα από το Ντουμπάι που, όπως ανακοίνωσε η Thyssen Group, είναι «το πλέον αξιόπιστο σχήμα» για να αναλάβει τα ναυπηγεία, ο Ευ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένος, λέγοντας χαρακτηριστικά στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι «την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης θα κάνει ο διεθνής οίκος Lazar. Γι αυτό και δεν θα πρέπει να προτρέχει κανείς».
Οι Γερμανοί επί της ουσίας έλαβαν το μήνυμα δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακοίνωση που είχαν σπεύσει να κάνουν πριν από μερικές μέρες, δίνοντας το «δαχτυλίδι» στους... επενδυτές από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστικών κύκλων, οι «κρυμμένοι επενδυτές από το Ντουμπάι» είναι «αχυράνθρωποι» των ίδιων των Γερμανών, οι οποίοι «θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Δηλαδή από τη μία να μην έχουν την απευθείας συνεννόηση άρα και την ευθύνη με την ελληνική κυβέρνηση για τα εργασιακά θέματα του ναυπηγείου, αλλά από την άλλη να μη βρεθούν εκτός της ελληνικής αγοράς εν όψει του νέου εξοπλιστικού προγράμματος (μαμούθ) της κατασκευής των νέων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Σ αυτή την πρόταση είδατε, άραγε, το συμφέρον των εργαζομένων, την προοπτική των ναυπηγείων ή μόνο το οικονομικό ιδιοτελές συμφέρον σας;», ρωτάει το σωματείο των εργαζομένων, που καταγγέλλει προσπάθεια εξαπάτησης της κυβέρνησης, των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού. Παράλληλα, καθιστά σαφές προς όλους τους υποψήφιους αγοραστές πως θα πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τροχαίου υλικού, και να παρουσιαστεί 10ετές πλάνο.
Καταλήγοντας, το σωματείο καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τη γερμανική πρόταση και να προχωρήσει στη σύσταση ενιαίου φορέα για τη ναυπηγική βιομηχανία με συμμετοχή του Δημοσίου.

ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: