Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ...

Τη «στρόφιγγα» του δανεισμού κλείνουν οι τράπεζες τόσο ως προς τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, ο ρυθμός χορήγησης νέων δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά το Νοέμβριο του 2009 υποχώρησε στο 4,2% φθάνοντας τα 302 εκατ. ευρώ. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους είχε φθάσει το 4,4% και 15,9% το Δεκέμβριο του 2008.
Προς τα νοικοκυριά το συνολικό ύψος των δανείων το Νοέμβριο του 2009 έφθασε τα 401 εκατομμύρια ευρώ με το ρυθμό πιστωτικής επέκτασης να επιβραδύνεται στο 3,1% έναντι 3,3% τον Οκτώβριο του 2009 και 12,8% το Δεκέμβριο του 2008.

Τη σύνταξη έκθεσης σχετικά με την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα του προγράμματος ρευστότητας των 28 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών από τους επιτρόπους που έχει τοποθετήσει το ελληνικό δημόσιο στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.
Αναφερόμενος την Τρίτη στο ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρότι έχουν χρηματοδοτηθεί δεν διοχέτευσαν τα χρήματα στην πραγματική οικονομία, αλλά προτίμησαν να κλείσουν κάποιες δικές τους τρύπες και να χρηματοδοτήσουν πολύ συγκεκριμένες εταιρείες.

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στα παπαρια σου μαλακακο πρεζα ε; αυριο βρε μαλακα θα γραφεις οτι ''εκλεισε η ταδε επιχειρηση... τι θα γινουν οι εργατες;''

Ανώνυμος είπε...

Ρε πανηλίθιε πρεζα, χωρις δανειο πως θα κινηθουν οι επιχειρησεις, πως θα πληρωθουν οι εργατες, πως θα συνεχισει ο μικρομεσαιος;
Τα 28 δις τα πηραν απο τις τσεπες μας οι κωλοτραπεζες ομως... για να τις σωσουμε και αν ξαναδωσουν το χρημα στην αγορα... όσο η κυβερνηση δε γαμαει τις τραπεζες, ο κοσμος θα πειναει.. και στα παπαρια μου αν μαλακες σαν τον πρεζα, δεν ασχολουνται. γκεγκε ;