Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΘΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
"Έγινε μια φιλολογική συζήτηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα" δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του σωματείου με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρη Στέφανου.
Όπως είπε θα περιμένουν έως τις αρχές της επόμενης βδομάδας για την απάντησή του.
Ωστόσο η εκτελεστική επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη ή την Τετάρτη για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δασοπυροσβέστες και εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

ΠΡΕΖΑ TV
3-12-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει γίνει πιά έθιμο: Κάθε Χριστούγεννα, πήζουμε στο σκουπίδι εξαιτίας των κινητοποιήσεων τους, ώστε να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που όταν μονιμοποιηθούν δεν θα δουλεύουν, έτσι ώστε να προσληφθούν άλλοι συμβασιούχοι, που θα κάνουν το ίδιο, κλπ.κλπ. Όπως κάθε χρόνο, θα κάνουν σίγουρο ότι η Αθήνα θα γεμίσει με σωρούς σκουπιδιών, ώστε να μπορέσουν να εκβιάσουν την κυβέρνηση (όποια και να βρίσκεται στην εξουσία, αφού κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται). Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

φιλαράκο 5:28, ντάξει; βολεύτηκες εσύ; ξέρεις τί είναι ρε να μην έχεις δουλειά, να μην έχεις να θρέψεις την οικογένιεά σου και να σε εκμεταλεύονται;;; τόσο φοβερό είναι να γεμίσεις σωρούς σκουπιδιών ή να κλείσει το κέντρο;;;
συγγνώμη που σε ενοχλήσαμε...

ποιον θα βρίσεις; αυτόν που κάνει την απεργία ή αυτόν που το έφτασε σε αυτό το σημείο;;

axinosp είπε...

Διαδοχική ασφάλιση μία ακόμα αρπαχτή για τους Εργατολόγους ;

Κε Υφυπουργέ Εργασίας Κουτρουμάνη επί κυβέρνησης ΝΔ σαν αντιπολίτευση εσείς του ΠΑΣΟΚ παρουσία της κυρίας Πετραλιά σε συζήτηση για το ασφαλιστικό στην τηλεόραση για την μεγάλη αδικία στον τρόπο υπολογισμού της διαδοχικής σύνταξης προτείνατε ότι πρέπει να διευθετηθεί αυτή η αδικία εις βάρος χιλιάδων συνταξιούχων , που έχουν ένσημα σε παραπάνω από ένα φορέα ασφάλισης , γι’ αυτούς που πρόκειται να βγουν μελλοντικά στη σύνταξη και γι’ αυτούς που είναι τώρα συνταξιούχοι . Δεν μιλάμε για τα αναδρομικά χρήματα που αυτοί δικαιούνται να τους χορηγηθούν , αλλά για την από εδώ και εμπρός ένταξη τους στην νέα ρύθμιση . Ο λόγος που ,όπως ψιθυρίζετε στη πιάτσα , που δεν γίνει η νέα ρύθμιση από την εποχή της υπουργίας Πετραλιά μέχρι σήμερα είναι ότι το λόμπυ των εργατολόγων , περιμένουν στην γωνία την μερίδα αυτή των συνταξιούχων να τους πάρουν από δύο –τρεις συντάξεις για να τους βγάλουν αποφάσεις που θα τους δικαιώνουν . Αναφερόμαστε και στον Υφυπουργό Κουτρουμάνη διότι “συνεργαζόταν” με γραφείο που επέλυε εργατικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα .
Δεν περιμένουμε απάντηση από τον κύριο Υφυπουργό αλλά λύση στο πρόβλημα αυτών των Συνταξιούχων μια για πάντα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5:52, αν εσένα σου αρέσει να ζεις ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών, εμένα δεν μου αρέσει. Και να με συγχωρείς που δε συγκινούμαι καθόλου από το ''δράμα'' τους, αλλά οι τύποι αυτοί δεν κάνουν απεργία επειδή δεν έχουν να θρέψουν την οικογένεια τους: Kάνουν γιά να εκβιάσουν, με σκοπό να μονιμοποιηθούνε. Ούτε απεργούν απειδή αγανάκτησαν: Οι απεργίες τους επαναλαμβάνονται με μαθηματική ακρίβεια κάθε χρόνο, τις ίδιες χρονικές περιόδους. Οπότε ας αφήσουμε τα μελό, και ας δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλαδα εχει 850.000 δημοσιους υπαλληλους

κανονικα θα επρεπε να ειχαμε κατω απο 400.000 σε σχεσει kai με την υπολοιπη Ευρωπη

δεν γινεται ολοι να τρεφονται απο το δημοσιο
και να τον ρουφανε οι ιδιωτες....

Αυτο με τη μονιμοποιειση του καθε συμβασιουχου ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω ακουσει

απο που και ωσ που μονιμοποιειση δεν το καταλαβα;

ο καθενaσ τη συμβαση του και μετα....
διαγωνισμος........
αν δεν θελανε ασ μην πηγαιναν και να εκαναν δικια τους δουλεια οπως τοσος κοσμος