Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ...ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...

Μία ακόμη εβδομάδα κινητοποίησεων των εργαζομένων με απεργίες και διαδηλώσεις μόλις ξεκίνησε. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο της Αθήνας έχουν οργανώσει σήμερα και την Πέμπτη δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για τους συμβασιούχους. Στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Κοτζιά και στις πορείες προς της Βουλή θα συμμετέχουν σωματεία εργαζομένων των ΟΤΑ από όλη τη χώρα.

Αύριο, 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με κεντρικό αίτημα «Μισθούς αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς, 1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο». Η ΔΟΕ αναφέρει ότι το σύστημα προσλήψεων (60% ΑΣΕΠ, 40% ενιαίος πίνακας) είναι αδιαπραγμάτευτο για τον κλάδο και απορρίπτει τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας για το θέμα ζητώντας διάλογο από μηδενική βάση». Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει δηλώσει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Παράλληλα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου καλεί τους εργαζομένους το ΠΑΜΕ, που έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 π. μ. στο Πεδίον του Αρεως. Για την ίδια ημέρα 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, αλλά και οι γιατροί όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας.

Την Πέμπτη, εξάλλου, οι νοσοκομειακοί γιατροί του λεκανοπεδίου καλούνται να αναδείξουν και το νέο Δ. Σ. της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, «τα πελώρια προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένουν εκρηκτικά. Καμία νέα κλίνη δεν προστέθηκε στις ΜΕΘ την ώρα της κορύφωσης της μάχης με τα κρούσματα της νέας γρίπης». Η ομοσπονδία κάνει λόγο για ανύπαρκτη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα αστικά κέντρα, που όπως διαφαίνεται από τον προϋπολογισμό του 2010 δεν πρόκειται να οργανωθεί το ερχόμενο έτος. Μάλιστα, οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού οδήγησαν τους γιατρούς του νοσοκομείου Πατησίων να ζητήσουν την αναστολή της λειτουργίας όλων των κλινικών του.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: