Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...

Έξι αφγανοί "κατάσκοποι" αποκεφαλίσθηκαν σήμερα το πρωί από τους Ταλιμπάν στην επαρχία Ορουζγκάν, που θεωρείται "φέουδο" των εξεγερμένων στο νότιο Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.
"Μια ομάδα μετριοπαθών Ταλιμπάν είχε συγκεντρωθεί σ' ένα σπίτι του Τιρίν Κοτ. Μια ομάδα Ταλιμπάν, τρομοκράτες, έφτασαν και τους αποκεφάλισαν", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας του Ορουζγκάν, ο Γιούμα Γκιουλ Χεμάτ.
Βρέθηκαν έξι κεφάλια, τα οποία ήταν εντελώς αποκομμένα από τα σώματα των νεκρών.
Ένας έβδομος άνθρωπος βρέθηκε με κομμένο το λαιμό, αλλά ζωντανός, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αστυνομίας.
Το Τιρίν Κοτ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ορουζγκάν. Οι Ταλιμπάν χαρακτηρίζουν "κατασκόπους" στην υπηρεσία των διεθνών δυνάμεων τους Αφγανούς που εργάζονται γι' αυτές, καθώς και όσους έχουν θέσεις πιο μετριοπαθείς από τις δικές τους, ακόμη κι αν είναι αντάρτες.

Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν την Τρίτη στο νότιο Αφγανιστάν πέντε Καναδοί, τέσσερις στρατιώτες και μία δημοσιογράφος.
"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση", δήλωσε τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Γιουσούφ Αχμάντι.
Οι πέντε Καναδοί σκοτώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από βόμβα που εξερράγη ενώ το θωρακισμένο όχημά τους διερχόταν από την Κανταχάρ. Η δημοσιογράφος που σκοτώθηκε είναι η Μισέλ Λανγκ της εφημερίδας Calgary Herald και ήταν η πρώτη αποστολή της στο Αφγανιστάν. Η Μισέλ Λανγκ είναι η πρώτη καναδή δημοσιογράφος που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν.

Εξάλλου οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ερευνούν μια νέα υπόθεση φόνου αμάχων από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού στο νότιο Αφγανιστάν.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ οι διεθνείς δυνάμεις κατηγορούνται ήδη, έπειτα από επίσημη αφγανική έρευνα, ότι σκότωσαν το περασμένο Σάββατο στο ανατολικό Αφγανιστάν δέκα αμάχους, από τους οποίους οι οκτώ ήταν έφηβοι.
"Ξέρουμε ότι σκοτώθηκαν άμαχοι, όμως δεν ξέρουμε πόσοι. Ο κυβερνήτης έστειλε μια αντιπροσωπεία στην περιοχή για να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και να ερευνήσει το επεισόδιο",δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ (νότιο Αφγανιστάν).
Το επεισόδιο συνέβη χθες Τετάρτη κοντά στο Λάσκαρ Γκαχ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ. "Είχαμε συγκεντρωθεί στο χωριό για να συζητήσουμε προβλήματα με το νερό. Ξαφνικά η ζώνη βομβαρδίστηκε. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας άλλος τον οποίο είχα μεταφέρει τραυματία στο νοσοκομείο, υπέκυψε αργότερα", είπε ένας από τους χωρικούς, ο Μοχάμαντ Αλάμ. Σύμφωνα μ' αυτόν, ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε αφού ρίχτηκαν από το χωριό πυροβολισμοί που είχαν στόχο τα ξένα στρατεύματα.

ΠΡΕΖΑ TV
31-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: