Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2009

ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...


ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΧΑΡΟΥΛΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;
ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ;;;;
ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY'S ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΚΑΙ Η GOODY'S!!!

Οι ξένοι οίκοι παίζουν επιθετικό και κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος της χώρας προσπαθώντας να απαξιώσουν την παρούσα κυβέρνηση αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.
Ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν ομόθυμη στάση και αντίδραση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, καθώς μόνο έτσι θα προστατευτεί η χώρα.
Εξορθολογισμός του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης και εγκαθίδρυση κανόνων διαφάνειας στη δημόσια ζωή που αφορά τις σχέσεις πολιτικής και πολιτών, είναι οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως διατυπώθηκαν από τον υπουργό.

Ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι τέλος του Ιανουαρίου το υπουργείο θα εισηγηθεί νομοσχέδιο για την επαναφορά του αυτοδιοίκητου στα δικαστήρια, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Την ίδια περίοδο θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών, όσον αφορά τη θητεία των διοικούντων και το περιεχόμενο σπουδών.
Πέραν αυτών, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη σειρά μέτρων που ήδη έχει ανακοινώσει και τα οποία θα νομοθετηθούν στις αρχές του χρόνου για τους κανόνες διαφάνειας στη δημόσια ζωή. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την παροχή στοιχείων και στατιστικών, η σύσταση ειδικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πολυνομίας, η λήψη μέτρων όπως η δήμευση για ανακριβή ή αναληθή "πόθεν έσχες" των πολιτικών αξιωματούχων, ή την έκπτωση από το αξίωμα για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες.
Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση ευνοϊκής μεταχείρισης προς ενεχομένους σε υποθέσεις διαφθοράς, εφόσον δώσουν πληροφορίες για εξάρθρωση του συστήματος και επιστροφή του οικονομικού οφέλους.

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala re preza esy diladi ti perimenes na pei, oti ftaime emeis pou klepsame ta lefta ton ellinaradon, kai tora zoune me ta danika apo tis trapezes?

Ανώνυμος είπε...

kai oi diethneis oikoi paizoun vromika paixnidia, xoris vevaia na diafono me ola osa sosta les gia ta lamogia tous politikous kai tous listes tous epixeirimaties.