Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2009

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ...ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...


ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε,ΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

Σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από την δικαστική έρευνα της υπόθεσης που αφορά στο κύκλωμα ή τα κυκλώματα λιμενικών που προωθούσαν παράνομα μετανάστες -έναντι αμοιβής- προς την Ιταλία. Η ανακρίτρια της Πάτρας η οποία χειρίζεται πλέον την υπόθεση,
διερευνά τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων αναφορικά
με τυχόν «προστασία» που είχαν οι διεφθαρμένοι λιμενικοί, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνει κάθε προσπάθεια μετάθεσής τους.

Αυτό το στοιχείο προκύπτει τόσο από καταγγελία που έκανε προς τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εγγράφως, ο αξιωματικός ο οποίος διεξήγαγε την σχετική ΕΔΕ αλλά και από το γεγονός ότι κάθε φορά που επιχειρούνταν η μετάθεση κάποιου από τους ύποπτους λιμενικούς, ένα εντός εισαγωγικών αόρατο χέρι έκοβε τις μεταθέσεις τους ενώ ενδιάμεσα οι ύποπτοι, δέχονταν και την …ευαρέσκεια συγκεκριμένου αξιωματικού ο οποίος σήμερα κατέχει σημαντική θέση στην διοίκηση του Λιμενικού.

Οι ευαρέσκειες που έπεφταν «βροχή» μερικές από τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας, είχαν ως αιτιολογία είτε τη σύλληψη δύο λαθρομεταναστών είτε τον εντοπισμό μικροποσοτήτων ινδικής κάνναβης. Και σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων λιμενικών οι «ευαρέσκειες» αυτές χρησιμοποιούνταν ως ‘αντίμετρο’ για να αποκοπούν οι μεταθέσεις για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι τις απαιτούσαν με παρεμβάσεις τους βουλευτές του τότε κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ο αξιωματικός κατήγγειλε στον κ. Χρυσοχοΐδη - αφού προηγουμένως κατέθεσε στις δικαστικές αρχές - και ένα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός:
Ότι ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, α
πέτρεψε και απαγόρευσε στον αξιωματικό να ολοκληρώσει την ΕΔΕ – παρά το γεγονός ότι ο ίδιος του την είχε αναθέσει.

Γιατί έγινε αυτό; Όπως εκτιμάται, όταν προχώρησε αρκετά η ΕΔΕ, και ενώ παράλληλα οργίαζαν οι φήμες και οι εκτιμήσεις ότι πλησίαζαν οι εκλογές, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα των λιμενικών δεν δρούσε από το 2007 - όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί - αλλά η δράση τους είχε ρίζες που ξεπερνούσαν σε βάθος χρόνου το 2004. Αυτό σήμαινε αμέσως και το «ξήλωμα» ημέτερων αξιωματικών για το γεγονός ότι άφησαν να εξελιχθεί το κύκλωμα, είτε από προσωπικό όφελος είτε από αμέλεια καθήκοντος. Και οι αξιωματικοί αυτοί μέχρι τότε υπηρετούσαν στην «αυλή» της πολιτικής ηγεσίας, με τις συστάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας. Προφανώς ο υπουργός μη θέλοντας ή μη μπορώντας να αγγίξει αυτή την «αυλή» που βεβαίως για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ έχει και όνομα και επώνυμο… απαγόρευσε στον αξιωματικό να συνεχίσει την ΕΔΕ.
Μάλιστα στην επιστολή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο αξιωματικός αναφέρει ότι η τότε ηγεσία του Λιμενικού, συμπεριλαμβανομένου και του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γιώργου Βλάχου, είχαν παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό με το οποίο τους είχε τροφοδοτήσει ο τότε λιμενάρχης της Πάτρας Απόστολος Λιούρδης που αποκάλυπτε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε η πόλη. Εκατοντάδες μετανάστες ήσαν σκαρφάλωναν ολόγυρα στην υποτυπώδη περίφραξη του λιμανιού, και με μεγάλη ευκολία περνούσαν μέσα στο λιμάνι ενώ σε ορισμένα σημεία υπήρχαν τεράστιες τρύπες που διευκόλυναν την είσοδο των μεταναστών, και η κατάσταση βρισκόταν διαρκώς εκτός ελέγχου, με την αστυνομία να είναι θεατής και με 25 λιμενικούς να προσπαθούν να βάλουν τάξη όταν μερικοί συνάδελφοί τους , εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση διευκόλυναν την λαθραία επιβίβαση των αλλοδαπών στα πλοία με προορισμό την Ιταλία. Να σημειώσουμε ότι ήδη πέντε λιμενικοί έχουν αποταχθεί από το Σώμα ενώ άλλοι δύο πρόλαβαν να παραιτηθούν. Επίσης σε διαδικασία απόταξης βρίσκεται και άλλος ένας λιμενικός.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: - Γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας και ο τότε Αρχηγός και οι υπαρχηγοί του Λιμενικού δεν ενίσχυσαν το Λιμεναρχείο της Πάτρας όταν με διαδοχικές αναφορές και οπτικοακουστικό υλικό ενημερώθηκαν για την επικρατούσα κατάσταση; - Γιατί αδιαφόρησαν μπροστά στην προσπάθεια του Λιμενάρχη να απομακρύνει τους ύποπτους λιμενικούς έστω κι αν διέθετε μόνον ενδείξεις, αφού κατά δεκάδες επέστρεφε τους λαθρομετανάστες η Ιταλία; - Γιατί εμπόδισαν τον αρχιπλοίαρχο Φερούση να ολοκληρώσει την ΕΔΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν ταυτοποιηθεί περίπου άλλα 40 άτομα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση; - Γιατί η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου αρνήθηκε την τηλεφωνική παρακολούθηση των υπόπτων ενώ σε ανάλογο αίτημα της αστυνομίας η εισαγγελία της Πάτρας έδωσε τη σχετική άδεια με αποτέλεσμα να γίνει η σύλληψη των 8 λιμενικών. - Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα στοιχεία και στη διάθεση του ΣΚΑΙ είναι αρκετά έγγραφα και άλλου είδους υλικό εξαιρετικά σημαντικό. Να σημειωθεί ότι για το θέμα ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Αχαΐας Νικόλαος Τσούκαλης.

ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΘΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΠΑΡΟΖΟΥΜΗ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ