Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...

Ενα ειδικό λογισμικό σύστημα «κατανομής των εγκλημάτων» σε όλη την Ελλάδα, που θα ονομάζεται γεωγραφικό σύστημα χαρτογράφησης της εγκληματικότητας, δημιουργεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το σύστημα αυτό θα έχει κύριο στόχο να υπάρχει πλήρης γνώση του τρόπου, του τόπου και του χρόνου δράσης των κακοποιών, έτσι ώστε να κατευθύνεται αντιστοίχως η επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας.

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. προωθεί τη δημιουργία της τεράστιας τράπεζας πληροφοριών τής υπό σύσταση Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος. Για τη δημιουργία αυτού του ψηφιακού αρχείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητηθεί η ενίσχυση με 12 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007- 2013.
Το γεωγραφικό σύστημα χαρτογράφησης της εγκληματικότητας δημιουργήθηκε από τον κ. Ελευθέριο Δελαπόρτα, ειδικό συνεργάτη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ένα λογισμικό σύστημα όπου θα εντάσσονται σε τυποποιημένη ηλεκτρονική μορφή όλα τα αδικήματα που σημειώνονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Για κάθε έγκλημα θα αναφέρεται ο ακριβής τόπος διάπραξής του, το είδος του στόχου (τράπεζα, καταστήματα, ιδιώτες) και ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος (ημερομηνία, ώρα, κτλ.).

Το σύστημα έτσι θα μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής αναδίφησής του να δίνει στους χρήστες του- δηλαδή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - πληροφορίες για όλα τα «όμοια» αδικήματα που έχουν γίνει σε έναν δρόμο, σε μια γειτονιά, σε καταστήματα της ίδιας τράπεζας, κτλ. Ακόμη θα μπορεί να δημιουργεί ηλεκτρονικούς χάρτες με τα αδικήματα που γίνονται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις σε διάφορες ημερομηνίες ή σε συγκεκριμένες ώρες.

Οσον αφορά την ενιαία Τράπεζα Πληροφοριών της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε αυτήν αναμένεται να ενταχθούν περίπου 30.000.000 φάκελοι που έχει η ΕΛ.ΑΣ. για πρόσωπα και για τις διάφορες παράνομες δραστηριότητές τους και τα οποία ως τώρα χειρίζονται αποσπασματικά διάφορες υπηρεσίες.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για ένα «υπερσύνθετο ηλεκτρονικό σύστημα που θα καθυστερήσει σημαντικά να ολοκληρωθεί λόγω του τεράστιου όγκου δεδομένων που πρέπει να ενταχθούν σε αυτό». Ωστόσο επεσήμαναν ότι «όταν αρχίσει η λειτουργία του θα εξιχνιάζονται σχεδόν αυτόματα χιλιάδες υποθέσεις που μέχρι τώρα ερευνούν διαφορετικές υπηρεσίες χωρίς να ξέρουν ότι αφορούν τη δράση των ιδίων ατόμων. Οταν για πρώτη φορά στην Ισπανία λειτούργησε αυτή η βάση δεδομένων εξιχνιάστηκαν σχεδόν αμέσως 50.000
εγκλήματα κάθε μορφής».

ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠAΡΑΠΑΝΩ...
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;;;
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ/ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ,ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ;;;
ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ(ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ).
ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;;;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: